Monday, October 1, 2012

awet muda sungguh!!

balik kerja tadi aku bukak tv. dlm kul 7 camtu. aku jarang bukak tv time ni selalunya. bukan nak habaq kata baguih sangat tak tengok tv waktu tu tapi kang klu aku sangkut ngn drama akasia tu mula aku nk semayang magrib kul 8 kuikui. sbb tu jgn duk mula tgk.

jadik dek sbb aku tak mau terjebak dan tersangkut dengan drama slot akasia aku tukar channel tv8. kuar plak drama cina hong kong. aku rasa kan last aku layan citer cina hong kong ni zaman duduk merbok kot. tu pun sbb ada geng nk turun lepak bilik tv. tapi tak dasat mcm zaman sekolah la.

mau taknya zaman sekolah duduk rumah. intenet zaman tu pun pakai dial up ja. slow tapi mahai gila. jadik tv adalah segala raja bentuk hiburan even masa tu ada tv1 sampai tv8 ja. tu pun dah hbs enjoy tgk tv. skrg even ada astro kadang-kadang aku habis tekan gak channel tp tak dak pun yg aku bekenan nak tgk. 

masa tu ang habaq  mai channel mana yg ada crita cina mesti aku layan. dari crita pakai baju perang segala dinasti sampai ke pakai baju pilot hensem bergaya kehkeh. uih tu tak masuk lagi genre febret  aku dulu mesti la crita polis-polis neh.


gambar lama so jgn cakap "camni bergaya "??? hahahha


kira gerak khas tu mmg tak mampu nk lawan detektif hong kong punyalah. bijak tangkas bergaya dan kacak. maap ac mizal ketinggian mu tak mampu memikat hati ku untuk  menonton gerak khas. apa, roda-roda kuala lumpur?? oh buat-buat tak dengaq hahaha.

tapi tadi lepas aku tertengok drama hong kong kat tv8 tu aku terperasan dan tepikiaq satu benda. kenapa aku rasa dan nampak pelakon drama hong kong ni sama ja dari zaman aku sekolah dulu???mcm tak tukar ja pun hahaha. biar betik aku dah habis sekolah bertahun kot tp pelakon drama ni duk menten orang tu jugak??wah awet muda sungguh. botox ker??????ekekekkeke


klu tgk poster ni tak berapa nk clear. cer try tgk kat 8tv sok hahaha


p/s : tenet slow..nk tunggu load gambaq pun bejanggut tunggu

13 comments:

  1. OMG!!! investigation files tu feveret aku pizah oiii masa sekolah...aku igt g kes2 dia..mistik jugak la kes2 depa...best2...n yes...citer poster dibawah mmg aku tgk ikut tapi sedihnya ari selasa ngan jumaat ja aku leh tgk...betui la awet muda kan..pelakon yg sama ja...yg aku nmpak betui2 tua pon la ni andy lau dan yg seangkatan dengannya...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha aku pakai google ja..xingat lagi dah..tp bila ang sebut mcm aku ingat sket2..then aku gigih nk cari citer yang kita gila masa kt merbok dulu tu..yg polis kaunselor nego time org nk bunuh diri tapi aku tak ingat tajuk dia apa..serius aku bekerut dahi tadi..tak sangka la still dapat jadik hero hahahhaah

      Delete
    2. ooo...aku mcm tgk ja citer yg hang mention ni....tapiii x ingattt...hahah

      Delete
    3. cuba ingat tajuk apa..kita suka hero dia..aku dpt trace nama hero dia julian apa entah tp xdapat trace tajuk drama tu haahaha

      Delete
  2. aku lg suka hero cina dr hero korea..heh..tiba2 plak..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa'h la kan....aku pon rasa cmtu...keh3..

      Delete
    2. hahaah aku tau asal hero cina lagi best dari hero korea..aku pun rasa camtu gak kuikui

      Delete
  3. waaa... nad pun tgk cerita cina hong kong tu.. esp citer polis2 penyiasatan, bomba, etc yg related to uniform.. pergh pergh pergh..mmg tggu xpernah miss. pastu pergi sekolah sembang dgn kawan2.. muaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bomba mesti burning flame punyerrrrr!!ekekeke..kan..serius sama..kompom ari2 xkan miss dh tu excited bersembang ngn kawan2 mcm ada yg xtgk tapi sebenarnya sama2 tgk jer pun haahhaha

      Delete
  4. waaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhh burning flame pulak nama hero dia dalam tu fai chai kan? hahahahaha..

    oh missssssssssssssssssssssssssss!! serius rindu giler. citer polis-polis. bomba-bomba. peguam-peguam. tapi aku tak ingat tajuk dah la. huhuuuuuuu.. muka pelakon jangan risau, aku hapal sebijik-sebijik ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak ingat nama dia apa dlm citer tp muka dia aku ingat lagi sampai arini haahhaha..

      kan dlu semua jenis keja dia buat drama..best2 lak tu..lawyer, bisnesman, saham, bomba, chef, polis2 jgn cakap la..mcm nk tiru style depa solve case haahha..

      Delete
  5. haaaa.. Polis Hong Kong punya cerita dulu aku follow gak.. macam watak Ah Kit tue.. dulu kekecik tengok tapi aku tak pernah tau tajuk ape... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok mcm ingat ah kit tp xclear citer apa..haha mmg klu sembang ngn kwn2 sekolah dlu kompom suma hantu drama cina petang2

      Delete