Friday, October 19, 2012

om

"abang dapat laptop baru. om dapat laptop lama, yang takde hurup G tu" haahha serius aku rasa  mcm nk sekeh ja om bila dia cakap camtu. tapi ada ke benda yg dia cakap aku rasa tak mau sekeh???ekekkeke.

om or omar budak demok dlm keluarga iskandar. bijak sebenarnya tp pemalas gilerrrrrr sbb tu selalu turun kelas sampai mummy ngn ayah dia tensen. sangat taksub dengan angry bird and cita-cita dia nak jadik pakguard T_T




dek sbb selalu turun kelas dia rasa dia bodoh sampai tepk dia anak angkat gara-gara tak pandai mcm abg dia sal. padahal yg anak angkatnya si sal or salehudin. sengal om bila  dapat tau sal yg anak angkat. sal kunci diri dlm bilik tak nak kuar even mcm2 parent dia pujuk.

masa ni la om cakap "klu abg anak angkat abg buleh kawen dgn malin!!"siap buat suara manja malin, kazen depa yg konon tetiba datang nak pujuk sal. "abg, keluar la, ni malin ni. malin rindu sgt kat abg, kuar la" serius rasa nk penampar om time ni haha. tunggu lagi, sepantas kilat sal buka pintu kuar ekekeke.


om tgh pura2 jadik malin

uih hebat ang om. habis dialog ang  aku ingat neh hahaha. tak pernah pernah  aku ingat script drama melayu. lirik lagu pun aku tak berapa rajin nak ingat sekali dialog sengal om, baik punya ingat muhaha. adeh habis la mesti rindu om merapu ar pasni kuikui. 

sempoi tul keluarga iskandar. mcm tak berlakon ja, nampak real. tu pasal tak sedar eh dah episode 15, tuptup lor habis. pada yang tak tengok sila la layan kat youtube. aku yg  bukan spesis tgk drama melayu online pun gigih hadap youtube tgk episode-episode yang tertinggal hehe


p/s : hadap new entry berejam pun lom tentu siap satu entry...idea tak mencurah2 mcm dulu 

10 comments:

  1. aku nonton ni siang tadi. hahahahaahaha sengal giler kot om. paling takleh blah, dia pujuk sal tu. bila sal dah kuar, dia plak yang gi bantai majuk. lempang kang haaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaaha tu aku cakap om ni sengal..beriya2 ckp kat abang dia sekali dia plak yg ngek merajuk lepas tu ..

      Delete
  2. larrrr..baca awal2 tadi serious rasa anak sedara sticynote..hahaha..hamsap betul, cerita tv rupanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhhaaha cerita tv la acik..hbs xde idea nk update gigih jugak la crita pasal om keluarga iskandar ni kui3..

      Delete
  3. tak pernah tengok lagi.. malam kang tengok ahh... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkeh tgk jgn tak tangok..skrg ni astro duk ulang balik..

      Delete
    2. dah start tengok.. memang terbaek laa... selamba betei depa berlakon.. macam tak berlakon. koh koh koh.. baru sampai episod 10.. slow slow.. nanti habis cepat.. wakakakaka

      Delete
    3. ha kan sempoi jer drama ni.mmg best la layan..hambooih tgk slow2 gigih la tu hahahhaa

      Delete
  4. mmg cite ni the best drama melayu la.ulang bnyk kali tgk pun xjemu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun duk tgk yg ulang tayang tu ekekekekkek

      Delete