Wednesday, December 5, 2012

blogger jemputan

mula-mula nak cakap entry ni bukan aku yang tulis tapi anak buah aku aliya yang tulis. dia nk tulis panjang-panjang katanya. so ampa layan jalah, bagi peluang. anggap jalah dia blogger jemputan :)


Chef Marina and Aliya
Aliya dan umi membuat beger special

bahan-bahan :
carrot salad kubis sos mayonis daging bawang tomato planta dan roti

cara-cara :
sapukan planta pada roti.bakar roti dan bakar daging.Letak daging di atas roti.letak salad di atas daging selepas itu letak tomato bawang kubis sos dan mayonis.

TERIMA KASIH  




asalnya aku nk update pasal dia jadik chef tadi.. tapi bila dia nampak aku letak gambar ni terus dia nak tulis sendirik. aliya anak buah aku yang duduk sabah. baru darjah satu. hobi dia suka memasak and dia nak jadik chef bila besar nanti. pengaruh masterchef sangat dia neh. lepas masak gigih nak buat plating bagai padahal orang lain tunggu siap ja nak ngap beger tu kekekkkee. oh chef marina itu ummi dia ya.


p/s : segala struktur ayat mmg aliya create sendirik :D

14 comments:

  1. perghhh !! konsentrasi yg jitu dlm pembikinan beger... mmg ada bakat jadik masterhef...

    kpd makcik beliau.. sila turuti inisiatif anak buah anda,,... kehkehkehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sedar tu kita amek gambar dia..punya la semangat nak buat beger hahaha..

      baik uncle saya akan belajar buat beger dari chef aliya lepas ni kuikui

      Delete
  2. comellll... siap susun bahan mcm dalam tv.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengaruh masterchef la tu nad..minat sangat masak2 neh dia hihi

      Delete
  3. bila makciknya nak buat vlog masterchef ni?? muahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish tak jumpa webcam la dah tu pemalu lak tu..camna nk buat vlognya???hahahahaha

      Delete
  4. bahan2 takdak koma, sempot aih nk baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu salah cikgu bahasa melayu dia..tak ajar letak koma ahahahhaha

      Delete
  5. dah komen ke belom.. ini ler gamoknye kalau tengah syiok baca, boss panggil buat mende lain.. koh koh koh...


    amboi, stret jer dia taip takde koma koma... kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la bos didahulukan komen blog di kemudiankan kihkih..budak darjah 1 cikgu ajar titik ja kot koma tak sampai silibus lagi hhhahahhaha

      Delete
  6. wow.. burger.. wow..
    (mood diet..wuhu~~~)(>o<')

    ReplyDelete
    Replies
    1. la diet ke??xpe anggap jer beger tu tak sedap ok??:)

      Delete
  7. Perghhh.. budak darjah satu pun reti buat burger. Ni kalo aku tak reti jugak, memang laki aku makan pinggan jer la...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah suma benda beli segera..ko balik bakar daging jer hahahaha

      Delete