Friday, January 11, 2013

itu la aku

ada sapa-sapa sama perangai mcm aku??perangai huduh yang kadang-kadang orang tak suka???hahahha. perangai suka nk tau ending dulu bila tengok movie??tapi idak la aku tanya depan-depan orang yang tak tengok lagi sbb aku tau sure depa menyampah punya sbb depa suka element suprise. aku plak jenis tak penyabor. takdak hal tau ending dulu baru best muhahaaha. 

tapi even aku dah tau ending aku still leh tgk movie tu. tak kisah la camna endingnya pun aku buleh ja layan. selalunya benda ni aku buat time tengok crita korea yang banyak-banyak episode la. dulu masa zaman beli cd, elok sampai rumah ja aku terus bukak cd last dlm kotak tu muhahaha. biar la aku blur  janji ending aku dah tau. 

then zaman tgk online. sama jugak aku tengok dulu final episode. itu la klu drama yang dh lama upload la. tapi klu yang tengah tayang aku kena sabaq tunggu depa update tiap2 minggu. klu lambat kuar yang subtitle english, mula aku baca recap dulu. mmg dasar tak penyabar camtu la gigih. recap pun recap la kekeekkeke. janji aku dah tau apa jadik.


dramabeans tempat aku baca recap sbb dia sangat pantas update

errr novel pun satu hal. aku pun pelik asal aku jadik gitu. kompom aku baca last page dulu. tapi novel tu jarang la aku baca sbb bukan feberet sangat pun. tapi klu sekali baca camtu la, last page dulu la aku belek. tapi buku-buku pelajaran aku ikot peraturan. baca ikot bab dari depan. masih dijalan yang benar ;P

latest perangai huduh ni aku buat masa layan movie the odd life of  timothy green kt rumah jieha. tak berapa lama dia start aku dah mula tanya jieha apa jadik kat ending. tapi jieha hati kental. tak makan pujuk or tak layan mulut bising aku. dia suruh duduk tunggu sampai habis.



nak tak nak hadap la sampai habis. tapi movie ni mmg best. cuma aku ngn tahir rasa tak best sbb depa dapat anak angkat pempuan masa kat ending tu. ala tak sama la mcm timothy kuikui.


p/s : 2013 tak tau asal aku tak dak modal langsung nak merapu 

8 comments:

  1. ye.. saya pon ade perangai huduh cam tu..muahaha..
    ending x best.. xnak tgok..muahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaaaha baru la best dah tau ending..tak la rasa sia2 tgu klu xbest kat hujung2nya muhahhahaha

      Delete
  2. ek eleh... x best ah camtu... kalu aku dah tau ending mmg x tgk lg ah... kehkehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadik uncle dlm kategori suka suspen hahhaa..oh lambatnya nk tau apa jadik last nanti tu..xbest2 kehkeh

      Delete
  3. xpa pizah..lps ni leh cite pasal keje hg yg menimbun lps balik training nnt..keh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha klu buku tu belom ada kat hq la..klu dh ada aku xyah key in balik ekekekekeke

      Delete
  4. aku belum tengok cita timoti ni tapi xpasal2 aku dah tau ending dia. ang ni mmg hampeh la. xde harapan hahahaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdak harapan!!!!!ngek uda hahaaha..aku lupa lama dah ayat tu wakakakkaa..

      Delete