Friday, February 22, 2013

dateline punya pasal

kalau ditanya lebri sapa paling bersepah dan berterabur buku-bukunya sekarang, meh la aku yg angkat tangan laju-laju. aku sukarela ja mengaku sbb lebri aku mmg bersepah teruk sekarang heh..




semua ni gara-gara kejar dateline 1 march. cuba kira berapa hari lagi?? ya pandai!! tak sampai seminggu dah . sebab tu rak buku aku jadik mcm ni ngeeeeeee. ok lap peluh ~




aritu pergi HQ training belajar nak guna sistem baru. ada masa sebulan lebih kena key in balik suma buku-buku kat lebri. mula-mula aritu rilek-rilek lagi. key in main-main. sekali dapat emel dari emi, head lebrian kt HQ tanya progress dan dia ingatkan dateline. ok dia serius rupanya errrrrrrkkkkk

lepas tu mmg serius key in hahaha. tapi bila serius kejar dateline mmg aku abaikan dulu nak tampal sticker and label suma tuh. aku main sumbat ja dulu buku buku yg dh key in tu dekat rak. yang penting data suma buku ada dlm sistem sebelom 1hb. klu aku duk key in then tampal seketul-seketul mmg lambat ler jawabnya.




setakat petang tadi aku rasa progress aku dlm 80% kot. buku-buku IT ja yg tinggal. mmg aku rasa habis lemau. ari-ari scan 50 ke 60 buku pakai scanner mcm kat tesco ekkeke. mujur budak-budak kolej aku ni bukan jenis masuk lebri apatah lagi meminjam buku sangat. so takdak masalah sangat nak biar buku-buku tu tak bersusun elok. 

minggu depan harapnya dapat la aku habiskan buku-buku yang tinggal. tak sabar nk tampal label and susun buku-buku tu balik. sebenarnya aku pun buleh tahan rimas tengok buku beselerak. serius, tapi nak buat camna kena setel rekod data dulu fuhhh


p/s :  tapi idak la aku rajin nk stay sampai malam mcm lebrian penang buat..cukup time aku cabut la balik kuikui..

18 comments:

  1. perghhh....mmg selerak habis..hahah...lagi seminggu tinggai..sempat ja...asalkan jgn buka blog gosip sudey..kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. selerak kan??aku semak perut tgk tapi ah xdan aih nk susun hahaahha..aku sumbat2 ja dulu sbb nanti nak kena tempek label baru jugak.aih klu dh mata pedih hadap rekod kena jugak baca gosip2 bagi hilang stress kihkih..

      Delete
  2. seminggu lagi tuuuuu... lama lagi tuuuu... sempat lagi ulang tayang citer running man dari episod 1 sampai episod 132...

    kehkehkehkehkehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha aih update nampak latest episode running man??dh tejebak ke???konon mengamuk la org tanya kenapa xleh tgk kan??rupanya ahahhahhaa..tapi 4 episode dah tinggal running man..serius tak tengok lagi ;P

      Delete
  3. perghhhhh pergh perghhhhhh..keje yg meleret2 ni malaih nak wat..lepas key in kena tampal and susun pulakkkk...

    acik
    -malas login

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaa naseb la keja lebrian sorang2 neh..suma benda kena buat sendirik..tp ok jalah seronok juga ada keje dari tgu student masuk pinjam buku tapi tak pinjam kuang2...

      Delete
  4. Hohooooo.. ko membuatkan aku rinduuuuuuuu dengan kehidupan aku sebagai lebrian ))': Ko jahaaaaaaattttt!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala xyah la rindu life as lebrian tu..xdek yg bestnya pun..busan tau busan hahaaha..

      Delete
  5. muhahhaa..dasyat2..aku xde la sampai berterabur cmtu.tp tu la..xdan nak pikir tampal2 ni..yg pntg key in dulu.tp lps ni mmg keje kita serabut balik la sbb nak kena hadap balik buku2 tu n tampal lak stiker.arghh..2x keje!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah sbb aku malas nk susun balik..nanti nak kena bawak turun semula pelekat..sbb tu aku main sumbat ja..malas nk buat keja 2kali neh..

      Delete
  6. macam syok je kerja macam ni, dikelilingi buku & senyap.. XD. googluck cik sticky.. (lagi beberapa hari O.o)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha buleh la.idak la senyap sgt bila bdk2 masuk lebri..mcm kedai mamak jugak klu ramai2..kena sounds baru diam sket tu pun kejap then bising balik..

      Delete
  7. Sebab ni la aku resign jadi lebrian!!! cintaku bukan pada buku

    ReplyDelete
    Replies
    1. cinta ang pada jamu..aku tau!!haahhahaha

      Delete
  8. salam awok!!!

    banyaknye buku..(mata dah juling ni..)
    dulu ingat kalau jadi lebrian kene baca semua buku tu..(awak habis x bace?..buat2 tanya..kikiki)

    p/s: rupanya orang mcam saya ni memang membantu lebrian macam awak..(saya paling malas nak pergi library..)
    kesimpulannya .. orang macam saya ni x suka sepahkan buku kat lebry..kan2..(cepat berterima kasih kat saya..-o-..bongkak x?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah lebrian xkan baca suma buku tapi dia akan sedaya upaya kenal buku.jadik klu ada user tanya dia buleh jwb buku apa yg sesuai.wah dh mcm reference lebrian plak jwb komen kahkah..

      p/s : tp klu kamu xdtg lebri, kami lebrian2 ni akan dianggap tidak ada keja...jadik dtg la lebri dan pinjam buku hehehehe..plz ;)

      Delete
    2. buku komik doraemon ada x.. kalau ade.. saya pergi.. saya pergi..^^

      Delete
    3. novel tu buleh lagi ada kat lebri..komik ai ssh nk menjawab ngn MQA kang klu depa mai audit hahahaha

      Delete