Tuesday, February 12, 2013

malas nak pikiaq tajuk

jujur aku  cakap lama tak tengok berita. sbb apa aku tak tengok berita tu aku rasa hampa buleh faham sendirik kot kenapa heh.. padahal dulu dari zaman sekolah mmg aku akan tengok dari kul 8 sampai kul 9. aku rasa habis terer la masa tu aku tau berita tempatan, luar negara sampai ke sukan. haih hiburan jgn cakap ler klu spm ada paper pasal hiburan kompom A++ muhahhahaa. 

tapi bila masuk U tak rajin la nak turun bilik tv tengok berita. eleh klu turun pun mcm org lain nk tengok berita. habis sangat ulang tgk AF hahaha. zaman aku study dulu Af tengah naik. aku ja tak rajin nk bersesak kat bilik tv semata-mata nak tengok mawi erkkkkkkkkkk...eh mawi ka zaman tu??ka dafi??hahhahahhahaa..

so aku gigih baca paper. ari-ari baca paper online. asal ada kelas dlm lab ha ligat tangan ni bukak suma paper yg ada online. sampai pernah sekali aku duduk meja paling depan pun aku buleh selamba curi-curi scroll down baca jugak. balik bilik mmg aku kena sound ngn cikgu mahfuzah. dia cakap ingat aku tak nampak ang buat apa tadi. depan prof kot mmg cari nahas ler ang..aku tersengih jalah. then aku cuba kawal diri bila masuk kelas dlm lab ngeeeee..suma tu habit ja habit..

jadik bila tahir tweet pasal masalah  berita sekarang selamba aku reply sbb tu aku dah berzaman tak tengok berita. stress ja klu tengok layan beautifulnara lagi best hahaha. ayat poyo tak beragak tapi sebenarnya baca blog hiburan bukan rasa terhibur sangat pun. geleng jugak kepala baca tapi dah nama pun blog hiburan yg aku gigih pi baca kenapa kan???kuikui..


aku copy roti kaya punya bkn apa nk buat contoh berita yer :P


p/s : nampak sangat ari2 bukak blog hiburan kuang2..

14 comments:

  1. tgk berita malaysia sekarang ni buleh bikin hati dan jiwa keracunan..better tgk international news ok...hik3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkeh tu pasai baca blog hiburan..konon tak keracunan la kan sekali migrain terus :P

      Delete
  2. berita hiburan pun aku dah maleh nak bc..poyo sgt dah kisah artis2 malaysia ni.anak ning baizura kena demam kuning pun masuk berita awani..haiyoooo..please la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih aku tak tengok pun berita tu??Wah laju tul ang wakakakaka..

      Delete
    2. ada skali aku tgk awani..pastu kuar tajuk berita tu.ngeh2..

      Delete
  3. berita hiburan mmg dr dulu lg poyo nolly oii..dulu ct nurhaliza potong rambut pon jadik cover depan surat khabar..sabor je lah!! hahahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi makin menjadik poyo skrang..player bola pun masuk blog hiburan tu paling tak tahan..hahahhaha

      Delete
    2. itu dah bajet hollywood...tgkla kadang2 aku lupa beckham tu bukan artis..hahahh

      Delete
    3. tah nyer..isu pemain bola paling aku menyampah.br galmer skit dah ada kontroversi..muka cam nazmi faiz tu pun dah poyo..tuii

      Delete
    4. kalah holywood..aih kita 3 komen pun panjang entry neh..nampak sangat update tul citer2 sensasi even konon menyampah muhahahahaha

      Delete
  4. salam...haahaha..
    x payah bacaa berita sekarang..
    semua politik belaka.. haha..
    bagi otak yang masih suci macam hang ni..
    kalau nak baca jugak.. (nak nasihat nih^^)
    baca muka surat last..
    paling bernas dan tepat..
    berita sukan..hihhohohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pasalnya..mmg baca paper mula dari paper belakng dulu dah pun..tak pasal2 update psal sukan lebih dari berita tempatan ngehhhhhhhhh

      Delete
  5. Aku daaaaaaari dulu sampai sekarang malas nak layan berita.. Hahahahahaha! Paling hebat pun nak tau isu semasa, aku kol je ko tanya hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp klu kol skrg aku tau berita hiburan jalah...lain2 harap hahahahaha

      Delete