Sunday, March 10, 2013

bukan jejari halus

kepandaian manusia tu tak sama kan. berbeza-beza. setengah tu punya bakat dan jari jemari yang sangat menjadik. ya lah pandai menjahit, pandai buat kek, pandai buat gubahan , pandai menulis dan pandai mcm-mcm la. aku selalu pk aku pandai apa, sbb apa yg aku buat suma tak jadik hahaha. kadang-kadang aku rasa aku ni pandai main tenet ja kot :P

tapi kadang-kadang semangat aku tu buleh tahan jugak kental. bila aku rasa aku nak buat sesuatu aku akan cuba buat even resultnya nanti tu klu buleh dinilai dari A sampai E aku mungkin berada dikedudukan C, D atau maybe E terus.

so bila aku makan karipap sedap yg opismate bawak, aku terus bercita-cita nak buat karipap mcm tu even aku tak pernah uli apa-apa kuih pun. ya semangat kan?? berbekalkan semangat itu lah aku pagi-pagi ahad dah tercongok dekat tesco beli tepung, kentang dan marjerin. 

balik rumah tunggu akak ipar aku bersedia utk perturunkan ilmu buat karipap. melihatkan kepada semangat aku dia pun bersemangat mengajar aku dari masak inti sampai la ke uli tepung. nampak mudah di stage ini. masih dibawah kawalan takdak hal. 

namun  apa yg  jadik lepas tu suma berbalik kepada soal bakat dan jari jemari yang berjiwa halus. jemari suka main tenet mcm aku ni mmg takdak harapan nak pintal karipap wakakakaka. sampai satu tahap kak ipar aku cakap "ang guna acuan la senang".. nampak tak?? nampak tak?? ayat jaga hati kak ipar aku??? rela bagi idea lain dari luah isi hati yang sebenar kahkah




ni akak ipar aku punya hasil tangan..nak tengok aku punya?? bukan aku tak mau upload tapi tetiba tenet jadik slow  masa nk upload gambar karipap yang aku  pintal tuh. so memandangkan jam pun dah lewat aku malas la nk tgu gambar tu loading. lagipun esok keja kena tdo awal..lain kali la yer upload :P


p/s : uda, aku rasa badi ayat takdak harapan rumate kesygan aku tu lekat sampai arini la hahahahaa

16 comments:

  1. Rajin toi hang ni kan. Aku makanla karipap sedap mana pun, tak pernah terfikir aku nak buat sendirik. Huhuuuuuuuuu..

    Disebabkan kecekalan hati ko jugaklah, limaugedang tu wujud ye tak? Dan hasilnya, samala macam karipap tadi kihkih.

    p/s: Hang takdak harapan. Uda kerbau berkubang. Aku kedekut telur sembunyi bawah katil. Wakakaka.. Perfect!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku bukan rajin aku gigih dan semangat lebih haahahaha...

      limau gedang tu eksperimen..hasilnya gitu sbb xdak feedback..cuba betul2 serius jadik serius haahah..

      p/s : uda badak berendam la..tp ko punya paling epik..telur bawah katil ingat ayam ape ??kahkah

      Delete
  2. Ankel pernah beli karipap benar2 cantik hasilnya. kemas, gebu dan sedikit keperangan. bila makan.... masin gila...


    moral of the story : Dont judge a curry puff by its... kulit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ankle bagi kata2 motivasi yang sgt membina arini..sebenarnya karipap aritu mmg tak berapa nak cantek tapi rasa sedap jugak..cuma xpandai pintal jer hihi..

      Delete
  3. kagum aku ngan kerajinan hg ni...ala..pakai acuan pun kira hebat apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak pakai acuan pun aku tetap gak nk pintal hahahaha..tp mmg huduh la..aku rajin klu benda tu aku nk mkn seriously...

      Delete
  4. mmg xdak harapan. tapi jgn risau sbb aku kan dah declare ang ada talent buat lawak macam os! Hahaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan itu epik..mmg tak dak org dpt penghargaan tu selain aku..makaseh uda!!

      Delete
  5. wei..alasan ja kata gambaq karipap ang wat lmbt upload..

    ReplyDelete
    Replies
    1. woihhhhhh tetiba ada kat sini..canggeh dah ang haahahhaahaha

      Delete
    2. xpyh dok wat terkejut beruk wei..aku bknnya ada blog pun saja dok kodek2 blog kengkawan..

      Delete
    3. cuba ang buat blog..ayat ang buleh tahan mantap2 jugak kihkih..

      Delete
  6. salam cik nota.. uohh... buat karipuff..
    saya kalau buat kerja.. separuh jalan je..
    mungkin buat karipap sampai tahap uli tepung je..
    sebab tu mak saya suka masak sorang2..(nampak x alasan die disitu..)

    dengan itu saya tabik spring kat cik nota..^^>

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam!! semangat kan???hahhhahah xpe nanti lepas jumpa org tu rajin la gee masak selalu wakakakakakakaka..

      xyah la tabek sangat bukan jadik pun kuikui

      Delete
    2. ala.. sekurangnya sampaila jugak tahap goreng tu..kikiki..
      saya jeles la.. ada kakak masak sama2.. ala.. nak jugak2..sob2..

      amboi.. x manenya nak rajin masak..
      malu la nak masak..(saya pemalu orangnya.. tibe2..)
      kikiki^^

      Delete
    3. malu nak masak???motif????????hhahhhhaaa..

      Delete