Friday, March 8, 2013

bukan kenan tapi idola

aku rasa suma yg lama ikut cerita merapu aku dekat blog ni tau sangat perangai aku yg suka tdo lewat sampai kwn-kwn cakap aku burung antu ngn vampire. tu dulu la zaman muda-muda. sekarang aku tak lewat sangat dah pun tdo. aku pun reti mengantuk awal. faktor usia mungkin :P

tapi masa zaman aku tdo lewat dulu kwn2 pun aku pesen tdo lewat jugak. ingat aku duduk saja menghadap tenet tu sorang-sorang??tak jadik klu sorang ja hadap. aku ni buleh tahan murni jugak sebenarnya. 

contoh yer contoh. epalejau dari zaman maktab klu dia tak siap asemen dia tak bagi aku tdo. dia suruh aku dengar dia meroyan kat skype. dah habis maktab jadik cikgu pun still nak bersembang ngn aku konon nak elak dia tdo buat RPH segala dia tuh. 

kemudian tahir jgn cakap la mcm2 isu kami buleh bincang. dari benda lagho sampai masalah serius or isu negara pun leh jadik topik. tu lom kira aku oder lagu dari dia siap suruh download lagi. dah mcm dj radio dah dia. ala lagipun dia selalu gelak bangga tenet dia laju tak mcm tenet aku. ciskes tul. 

miss lolliyana lagi la. dari zaman dia bujang sampai dah kawen siap pregnant tetap nk tumpang sekali skype ngn aku sampai tengah-tengah malam. lepas tu sekarang bila baby irfan dia kuar, tak nak tdo selagi tak pukul 1-2 pagi mula la stress ibunya esok nak bangun awal pergi keja pulak hahaha.  


ni la irfan. gambar aku cilok blog mak dia :P

bila jadik camtu, tau dek kwn-kwn mula la aku dikatakan jadik penyebabnya. irfan tu kenan aku suka tdo lewat sbb berskype ngn ibu dia dulu. aiiiiiiiiiii aku plak jadik sebab??? tak aci tul. ni yang aku mula nk nyanyi lagu aku yang bersalah neh..

sekarang irfan dah pandai tengok pororo kartun korea. ipin upin dia tak nak layan. ibu dia cakap ini semua kenan aku jugak. suka tengok korea. apa ni irfan???nak buat aunty jadik idola ka???malu-malu unta tau aunty kamu pilih aunty jadik idola wakkkakakakaka. 


p/s : orang lain jangan jeles. irfan pilih aku jadik idola sbb aku hati suci dan murni sebenarnya kahkah..

12 comments:

  1. salam cik nota melekat..^^

    amboi ganas nye main kenan2 ni..(bahaya ni..^^)
    saya pon ada masalah tido ni.. kadang2 saya tido awal sangat .. lepas maghrib.. lepas tu bangun pukul 2 pg.. extend sampai esok..


    x pon saya x tido.. esok macam orang minum air ketum.. aish..

    dan disini saya nak salah kan internet.. semua salah dia.. cis!!

    p/s: sucinya hati dia.. bersinar2.. sakit mata tengok..wakakaka..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhhahahahaah mmg suma salah tenet klu tdo lewat tu..tpi kamu study lagi kan??time study mmg camtu..klu dah letih mmg kompom tdo rasa mcm xnak bangun tapi ada masa berjaga tu sampai subuh pun takdak hal ngeh3


      p/s : nampak kan suci??siap bersinar lagi tu irfan buat jadik idola tu kuikui..

      Delete
  2. Aih aku jugak jadi pilihan pertama nak dijadikan contoh. Nampak sangat aku keji paksa-paksa ko tak tido kan. Kahkah.

    Dulu aku yerla melangut sampai tengah malam. Dah kat Kunak ni hidup dalam ketakutan, pukul 8 malam dah off semua lampu, mata pun layuuuuu jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh biasa..bab2 nk tunjuk benda tak elok tu ko la pilihan petama aku haahahahha..

      nanti bila suma dah normal aku tgu ko melangut sampai tgh malam balik yer..:)

      Delete
  3. kalo epalejau jadik pilihan pertama ok lagi..tapi dah kenapa aku jadik pilihan kedua??? wahahaha...aku pon suci gak tau....(suci maksud nama ja la)..hak3

    p/s: erkkk....suci sgt hang tu sampai sanggup berkorban demi kwan2 kan?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb ang pun sama mcm had kompom kena sedas punya tiap kat tiap entry aku wakakakakaka..ang suci sangat masalahnya..ngn bos ang pun ang suci kuikui..

      p/s : itu sensitip..jgn buat main buleh jadik sentap kahkah..

      Delete
  4. haaaa... kan? jadi mmg tepat la kan ankel letak hang dlm ruang datuk dan nenek.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. arghhhhhhhhhhh tidak..tak tepat langsung!!haahahhahaah

      Delete
  5. kekekekekekekekekekekekee....silap besar la kan..aku xbertahajud masa pregnant dulu.klu x anak aku dah boleh jadi ustaz agaknya ni.huhuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp isu kita chat dlu meluas..suma aspek kita sentuh..tgu besar sket dia rajin tgk 30 minit ust don punya lah ekekekkekeke

      Delete
  6. asyraaf suka tgk tanyalah ustad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb ang tak skype benda lagho ngn aku kot kan time tu??hihi

      Delete