Sunday, March 3, 2013

limaugedang yg sekerat jalan

aritu aku ada kodek blog baru. tapi tak siap pun. aku letak nama dia limaugedang hahaha. tetiba ja dapat idea nak letak nama tu kekekekkee. konon aku buat blog tu just eksperimen la nk explore apa yang patut. maklum la ada orang nak bayar aku buat blog. serius tak tipu. buat blog nak jual baju online.



cantek mcm sedap tapi pahitttttt tak hengat limau gedang neh ~


biasa la org bisnes ni depa nak senang, malas nk kodek  bagai. nak nak yang tak berapa nk tau pasal blog. pada kita yg ada blog tu sure rasa tidak la susah sangat pun nak buat blog tapi pada depa yang sibuk malaih aih nak kodek. 

tapi masalahnya dia suruh aku yang mmg tak berapa rajin nak kodek haha. ingat blog aku ni aku yg kemaskan?? mula-mula aku  buat dulu mmg basic semata-semata. then epalejau tolong aku edit layout supaya nampak kemas. 

dia la yg buat button followers, letak jam then menda lagi entah. harap aku ada blog archive jalah kihkih. yalah aku bukan serius pun nak ada blog time tu. tak sangka lak aku buleh menten stickynote ni sampai sekarang :P

cuma aku rajin ubah banner ja. tu pun ada la 2 kali kot aku buat. pernah aku ubah skin blog sekali tu pun mmg ditentang habis. tak kena ngn aku katanya. semua nk aku menten simple plain putih ja. then ada  la aku ubah sikit-sikit fonts and kaler suma tu. tapi tak banyak pun berubah.

so bila aku dh semangat kodek bagai org tu tak datang-datang pun jumpa aku bagi material suma. aritu dia kol jer tanya buleh buat tak?? bila aku cakap ok, aik tak datang-datang la pulak. agaknya dia dah jumpa link blogger kot dan baru sedar ala buat blog ni senang ja. rugi ja bayar even aku tak letak pun harga  lagi hahaha. adeh baru berangan nak buat duet lebih kuang-kuang..tapi tak apa la bukan rezeki :)


p/s : Pray for Sabah amin ~

10 comments:

  1. hye sis owh limau gedang bos onh bw kt ofce dulu....jakun btl ms tu x onh makan ngehh ^^

    kalau tiap kali tya ofcemate baru,dorg still xda blog....saya rs dorg mcm ketinggalan zmn .nk lagi kalau bdk tu ank dara sdgkan mak dara pun ada blog he3

    baru2 ni bjaya gak hasut ofcemate yg ke-4 utk buat blog.sudahnya saya yg kena buatkan utk dia sbb dia mmg zero ttg blog.skrg suka lak dia nk ubh background,psg widget dan update entri.biarlah jji dia hepi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st time tengok mmg xsabarnya nak mkn..sekali gigit errrrrrrrrkk habis pk camna nk habiskan yg byk2 tu hahahaah..

      err dulu member2 yg hasut buat blog tapi sekarang mcm tinggal kita jalah yg mengupdate..depa2 suma plak yg dh slow hihihi...

      Delete
  2. lor xjadi ke bisnes kamu? takpe cuba cari lagi kastemer lain..ehehehe

    p/s: risau sgt ni dekat kawan kita tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahahah tak jadik la kot..dah dia xdatang2 pun jumpa heeee...

      p/s : dia pesan jgn risaukan dia..insyaAllah dia selamat..

      Delete
  3. salam.. awak..

    saya dulu buat blog sebab suka2..
    saje gatal2.. x de orang suruh pon..
    muahahaha..

    p/s: ada blog ni ada byk kelebihan dia..kan2..^^
    untuk orang macam saya yang senyap kat luaq tapi x tau nak curah idea kat mana..kan2(cakaplah ye..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat blog sbb ramai benar kawan2 menghasut kehkeh..tp seronok jugak ada blog..jdik tempat merapu..tempat lepas geram pun bulehhhh jugak..kihkih

      Delete
  4. ankel buat blog sbb.... mak ankel yg suruh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb nk suruh ankle update pasal resepi karipap kan tapi ankle tulis pasal bontot mantap haahahaha

      Delete
  5. Limau gedang ni nak letak nama kat sape eh? Hahaha. Da tau da nak letak kat sape :D

    Haaaa ko jangan memandai2 ubah layout ko ni. Dah paling cool kat dunia dah aku pilih buat ko. Sesuaisssss dengan watak ko yang sengal wakakakakaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog ko dh buleh masuk lom??klu belom ko sambung jalah limau gedang neh...jgn stop writing jer huuuuu

      ada kena mengena ke layout ngn sengal aku tuh??hahhhhaaha

      Delete