Wednesday, March 6, 2013

pencen korea

pagi tadi aku dengan belagaknya cakap kat tahir zaman tengok citer korea aku dah berlalu. aku fokus drama melayu sekarang. buktinya??? ersalina tak tinggal satu episode ooo. p training tak dapat tv3??ah takdak hal!!balik ja kedah cari internet terus. aii tak ingat kes beli novel sbb tak leh tgk punya pasal??tak cukup gigih lagi camtu??

klu sapa-sapa ada niat nk komen eleh tgk citer melayu pun suma drama cinta-cinta ja, sila backspace komen tu. dah drama melayu semua cerita cinta-cinta. cuba list kat aku drama apa yang tak bercintanya???jawab??jawab??

agak-agak ar tak kan SPY M pun aku nk kena tgk kot hahaha..tapi hanya padaMU bukan cerita cinta sangat pun kan?. ok per citer tu dh mcm cinta hantu. buleh tahan suspen gak la kecuali part adwiyah tu belakon keras semacam errrrrrr..





lepas tu aku tertengok promo tv9 drama bunga merah punya. mcm best. aku terus follow.  yalah-yalah aku mengaku ni drama cinta-cinta. eh cinta ka??budak-budak kecik mana reti bencinta kan??ok ayat cover sbb baru sampai part merah dengan bunga ngn time kecik-kecik ekekkkekee.

nampak tak??? nampak tak???  tiga drama melayu aku layan serentak dan bersambung-sambung disitu. tu suma bukti ooo aku fokus drama melayu . serius beb tak ingat drama korea apa last aku tengok. running man bukan drama. tu pun dah berapa episode aku tak tengok. oh cakap jalah tak tengok running man sbb tenet kat rumah ni cap ayam -_-"

tapi itu kisah pagi tadi. tahir kena bahan ngn aku sbb layan citer korea tajuk I miss you. tengok tajuk pun tau dah genre apa. kisah malam ni plak aku yg dibahankan. pencen layan korea konon. gedik lagi pi tweet tengah layan IRIS II mmg kena balik la kuikui. dah tertengok dan terbest nak buat camna hahaha.. tapi ehem IRIS genre action yer tahir ahaks..






p/s : aku lagi tua dari uncle jonni rupanya..datuk dan nenek tu hampeh hahaha..


26 comments:

  1. salam..

    ok saya ngaku saya pon layan jugak cerita korea..
    (salah ke.? salah ke? owh katakan tidak..)
    cuma running man saya x tengok sangat..
    lebih layan family outing..(rinduunyer..)

    saya minat iris pertama..much better..
    (eh macam buat review drama kat sini pulak..)

    p/s: kita sama tua la gamaknye..pon kene letak kategori nenek dengan atuk..(adeh sakit tengkuk tengok..^^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..

      eh tak salah la..biasa la citer korea kan best haha..suka ja tgk citer korea tp sekarang ni tak rajin sangat..tp klu dh tertengok melekat jugak hihi..

      tau iris 1 tu tp masa tu maleh nk tgk..ni iris 2 mmg akan follow rasanya hehe..

      p/s : haahaha kan adoi la

      Delete
  2. saya mengaku tak dapat tengok drama melayu XD

    ReplyDelete
  3. adawiyah tu berlakon kaku sgt..maleh nak tgk..
    zaman aku tgk tv drama melayu ke..korea ke..suma dah berlalu..sekarang ialah zaman menonton cartooonnnnn...hahaha...paham2 je la yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius kaku gila..bcakap pun kepala keras acener..tabah jugak aku melayan haha..aceh irfan kecik lagi pun dh belajar tgk kartun ke??habis la..buang jalah channel lain kat astro tu pasni..tinggal kartun jalah sbb dia cntrol remote muahahaahahah

      Delete
    2. dia xpaham pun..tp agaknya sbb kartun tu berkaler2..so dia suka la.siap gelak2 lg.yg dia paling suka..cite pororo..kartun dr korea..aiseh..kenan hg gak la ni..

      Delete
    3. asal benda2 lagho kenan aku la kan haahahha..xpa nanti irfan mesti kenan hati suci mcm aku jugak..sejuk ati ang wakakakakakaa

      Delete
  4. acik pun dah lama tinggal korea..sumpah lama gila, masuk setahun dah kot..hehehe..
    adawiyah pun dah banyak episod terlepas, kena cari kat tenet la nampaknya tapi sekarang nak fokus habiskan adam ngan hawa dulu..hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik lagi lama tinggal tu haahah..tinggal drama korea jer tp running man duk melayan jugak sampai la tenet buat hal.. mmg itu pun lama xjenguk tengok..adam hawa emm tak rasa nk tgk plak drama tu..sbb panjang sangat kot hehe..

      Delete
  5. citer I Miss You tu best apa??? hahaha....aku cannot go tgk Hanaya PadaMu walupon pelakon lelaki fav tp malaih!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya aku pun penah ada niat nk tgk tapi kan tv tu satu ja kat rumah..nk tgk kat tenet ang pun tau masalahnya camner kan??so tepaksa la aku lupakan hasrat ku itu haahaha...aku leh agak citer tu best..korea weh mana leh xbest kuikui

      Delete
    2. citer tu serius best...hahah( nampak tak2???..best sgt la tu x habis g dok promote..seb baik isnin n selasa ja sbb aku spesis malas tgk citer episod hari2...rasa mcm x jadik keja pulak)

      Delete
    3. hahahah aku rasa mamat hero tu drama dia suma best suma meletop..adehhhhh i wish beruk aku kembalik mcm dulu..bencik skrg punya bencikkkkkkkkkk!!

      Delete
  6. Hahaaha...ohyeahhh usah dilupakan drama korea. Kebanyakan drama korea mmg cinta. Tp ada few yg x cinta. Nad tgk episod 1 & akhir je drama cinta. Drama aksi wajib follow spt Ghost, Yes Captain, Iris II etc. sbb quality sgt beza dgn malaysian action drama. Running man pulak tgk siapa guest. Dh xkuasa nak layan semua episod.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tenganga jugak la tgk iris semalam tu kekekekeke..lama tak tgk citer korea, lepas ni haih melekat plak la depan tv..running man yg baru2 suma tak tengok lagi pun hehe..

      Delete
  7. Haaaaaaa.. Baru ko tau penangan cerita melayu? Baru ko tau??! Hahahahaha gelakkan dia.

    Aku pun banyak kali terlepas tengok bf aku belakon Hanya Pada Mu tu. Memula sebab takde letrik, then sebab pegi kenduri kawen adek angkat aku, then sebab pegi Tawau. Lepas tu Astro bengong, sudahnyer aku tak follow dah. Bye2 mr boifren.

    p/s: Emm angkel Jonny tetap tua, tak kira!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh suka sangat buleh gelakkan aku..tu belom aku layan drama indon..lagi gelak sakan la ko klu betul haahaha..

      ala kesiannya xpe cuba google aku rasa ada ja kat internet tu klu ko cari..rugi ko xtgk beeto belakon kuikui..

      Delete
    2. Oh citer Indon pun bukan ko pernah jer ke layan? My Heart ke ape ntah. Kahkah.

      Itu ah. Komfem ah akan aku google. Mana boleh tinggal kalau beto. Ish @_@

      Delete
    3. eh bila plak aku tgk my heart nya?? aku tgk ada apa ngn cinta ada la ..

      Delete
    4. Oh itu ka? Alaaaa sama la tu. A'ah kan. Ada Apa Dengan Cinta yang dia suka tulis puisi tu.

      Best kan citer tu. Haaaa best ape citer Indon kahkah.

      Delete
    5. itu movie..movie indon even aku penah tgk seketul dua mmg xnafi better dari malaysia punya..cuma klu drama yg beratus2 episode tu aku tak leh hadam..drama melayu lagi best beganda hihi

      Delete
  8. hmmmm... hang pencen korea? hmmmm... nak percaya ka tanak... nak ka tanak... hmmmmm... tak percaya haku... kehkehkehkeh...

    oi... oi... oi... sapa kata aku tua tadi... grrrrr..

    kehkehkehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. buleh punya pecaya haahahah..pencen kejap sbb tenet slow giler skrg kuikui..

      ala dah mmg tua pun tapi ada hati nk ngorat najwa latip kuang2..

      Delete
    2. Eh bukan saye. Bukan saye. Larikkkkkk!

      Najwa Latip? Oh cairrrrrrr @_@

      Delete
    3. huiyyyoooo.... lajunya dia lariiiiii...
      (sambil garu-garu kepala)

      Delete