Tuesday, April 30, 2013

drama ciptaan sendirik

aritu citer drama org kan??arini nak cerita drama sendirik plak. tajuk pun tak susah aku nk buat kali ni. tapi bukan drama romantis ala-ala winter sonata mcm aritu. genre drama aku lebih pada tragic. so aku bagi tajuk trajedi pagi 30 april. dah nama pun drama , mmg panjang sikit la entry kali ni.

mcm biasa aku bangun pagi malas-malas bersiap, breakfast nasik goreng suma then kuar pi keja. masa drive tu pk nak singgah la gerai-gerai jual nasik lemak. bertahun keja hari-hari lalu tak pernah rasa nk berenti singgah beli nasik lemak tepi jalan tu. arini teringat dah bergaji so nak belanja la kak cleaner ngn kawan dua tiga orang. 

nampak ja gerai akak jual nasik lemak tu terus bagi signal berenti. dah berenti nampak akak tu senyum aku pun amek purse bawak kuar duet siap-siap. mmg plan nk bawak kuar duet ja purse suma tu tak nak bawak kuar. nasik lemak akak tu dah siap berbalut jadik aku pk kejap jalah so tak tutup la enjin ketanya. terus kuar dan tutup pintu. 

dah tutup pintu aku terus jln kat akak tu tapi tak sempat  nak sampai akak tu tanya eh pintu terkunci ka tu??aku blur-blur lagi sbb ya lah aku mana cabut kunci so camna nk tekan alarm nya kan. tapi bila aku pusing nah hang mmg pintu keta aku terlock gulppppp! tangan terus capai pintu dan serius mmg tekunci. oh sangat manisssssssss.

ok tersengih dan tecegat kat situ. aku tak pk camna nk bukak pintu tapi aku mencari jawapan kenapa dan mcm mana pintu tu buleh tekunci sendirik??aku naik kelisa ja kot bukan keta canggeh-canggeh pun sampai nak telock sendiriknya. pelik tak pelik tak??

dlm duk memikir tu ada pakcik ni berenti nak beli nasik lemak. tunggu lagi mintak tolong dia tengok la kot2 buleh bukak. even ada dawai tapi tak berjaya jugak bukak. dia pun tak leh nak stay lama sbb ada meeting kul 9. ya pakcik ada meeting kul 9 saya plak masuk opis kul 9 dan time tu dah pukul 8.35 pagi muhahhaha gelak stress 

sambung berdiri tepi keta tak tau nak buat apa. serius then akak jual nasik lemak tu cakap cuba la telefon rumah suruh antar kunci spare. ya la kan tepon rumah tapi tepon dlm keta. perfect sangat perfect. kan tadi bawak kuar duet jer. 

tanya akak jual nasik lemak tu ada phone tak nk pinjam. dia hulur tapi nak tepon rumah camna?aku set no mak ayah aku pakai speed dial. terus terasa diri ni mcm anak derhaka sbb tak hafal no hp mak ayah. insaf diri anak derhaka pun tak guna dah time tuh. padan muka jalah. 

still pegang hp sambil kepala ligat pk no tepon sapa yang aku ingat. satu ja nombor yang aku rasa aku ingat even aku tak pasti sebenarnya. mmg aku gamble tekan dengan harapan tu betul no phone abang aku. yes dia angkat tapi baru sempat aku cakap sapa aku tetiba tuttttttttttttttttt putussssssss!!rupanya kredit akak tu ada berapa sen ja pun T_T

stuck lagi stuck lagi. dia cek kedit dia ada berapa sen dan cukup kot nak antar sms. aku msg abang aku suh dia call balik. lama jugak la tunggu akhirnya abang aku kol balik. aku nak suruh dia kol ayah aku ja pun suruh antar kunci. akhirnya tepat pukul 9 ayah aku sampai antar kunci. aku ingat dia nak bebel tapi cool jer dia hulur kunci dan suruh pergi keja even aku cakap nak EL jer sbb dah pukul 9.

aku pun taat dengar cakap ayah aku dan sampai opis kul 9.30. nak p thumb  kena lalu bilik bos kecik dan bos besar mmg clear sangat la lambat kan.sebelom thumb sempat bisik ngn it exec lewat  ni nak kena thumb jugak ka dia bisik balik thumb ja nanti aku edit kuang2..

last sekali bila sama-sama pk dengan opismate aku banyak teori kuar camna pintu tu leh terlock sendiriknya. satu maybe sebelom kuar tertekan brek atau pun tertekan lock dekat pintu. mmg klu tertekan salah satu tu habis suma lock la. tingkap lak suma rapat mmg naseb aku la arini. satu lagi teori, depa cakap dlm keta aku ada hantu duk main lock2..eeeeeeeeeeee takutnya takutnya. yalah takut la sangat..

p/s  : entry ni tak beserta gambar sbb tenet slow gaban!

26 comments:

  1. kesian nye cik sticky note..!!!!
    mesti stress giler time tu kan..
    tapi keta ayah saya pon macam tu jugak..
    kalau enjin die hidup..janganlah tutup pintu die..ha.. terlock lah jawab nye..
    kete lama jugak..hahaha..
    lain kali hafal no mak ayah tau..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasaan camna nak buat tapi mmg tak leh buat apa kecuali tgu kunci sampai..adeh!!..hahah itu la lepas ni jgn duk ingat buat speed dial leh selesai masalah..kena hafal

      Delete
  2. wah ni betul2 tragedi last april ngeeee..kak lea byk seketul2 dgn tawaduknya ngeee..

    kalau kak lea ler kt situasi sis..mau meraung.yelah dh lah terkejar2 nk msk ofce,then krta lak terkunci.hlg trs ler lapo perut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan mmg tragedi last april, bukan april fool tapi kenyataan yg keta mmg tekunci then tersadai tepi jln 20 minit sebelom masuk opis..sangat menarik plot nya hahahhaha..

      keta tekunci klu ada hp kat tangan xpe ni dengan hp2 pun dlm keta mmg meraung la huuuuuu..

      Delete
  3. kena tukar pakai kereta tadak bumbung nih... mmg takkan ada masalah walau pintu terlock... kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah best gak klu ada sebijik..ankle nk sponsor ke??haahhhhaa

      Delete
    2. boleh jaaaaaaaa.... ankel ada sebijik kaler ijau... kereta sorong... sekali sekala je pakai... nak? kuikuikui

      Delete
    3. hahah...kereta sorong?? erkkk...kena tebuk lubang kot bawah la pizah oii....cam citer flinstone!!!

      Delete
    4. ankel :
      la keta sorong jer??kat rumah pun byk koleksi..cakap jer nk kaler apa haahahha..

      mirakuru :
      kurus la camtu aku duk kayuh.so ang nk kurus sama tak??meh la tumpang kahkah

      Delete
    5. haaa...cantik sgt la tu... sorang sorong... sorang lgi buat bunyi pakai mulut... mmg ngam... kuikuikuikui

      Delete
    6. hamboih cantek ajer bab2 mengenakan org tu ahahahha..

      Delete
    7. aku x mau kurus la kalo cmtu!! hahahahh

      Delete
  4. this is the best entry of the month la...great experience huh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah great great experience..cakap sangat takdak idea kan nah sekali hamek panjang dpt entrynya

      Delete
  5. haha..lwk pn ade. takut gk kalo jdi kt dri sndiri. nk kna kna gantung kunci kt leher ni, wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira xdek bunyik stress sangat la kan kuikui..ya sila buat rantai khas untuk gantung kunci kohkoh..

      Delete
  6. moral of the story..hapal no mak bapak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih tegas komen ang sejak jadik ibu neh haahahaa

      Delete
  7. Haha kesian ade. Nak gelakkan pun ade. Apa2 pn, aku pn xbrapa hapal no mak ayah aku. Aku x hapal no sape2 kecuali ex boifren aku yg first. Sebab dia je yg x pnah tuko no dr dlu smpi skrg. Yg lain2 da sape suh tukar2 no kan. Otak aku nak mengingat memang taklah.

    So ceritanya, nasi lemak tu beli ke tak? Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh nk jugak gelakan aku tuh..tp pk2 balik aku pun rasa nk gelak..acaner la leh tekunci sampai arini aku xleh tima sbb enjin keja tu hidup..itu la dh biasa apa2 kol ja terus mana la nak ingat no tepon..

      jadiknya nasik lemak tetap aku beli wakakkakkkaa

      Delete
  8. ang memang ank durhaka..
    no tepon bapak sendiri pon xingat..
    apa lah..
    ini kalilah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uyoooooo spesis ibu2 ni mmg tegas bagi komen ka??marah sangat tak hapai no tepon parent..pantang kot kan ampa wakakkakaaka..yala2 aku hapai la pasni..insyaAllah hehe

      Delete
  9. hai yunk.. salam kenal yea..

    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. aku sokong theori hantu. hantu di mana mana. mana hantu? mana mana? hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaga2 uda takut antu tu nanti main lock2 keta ang lak..ngeri2..

      Delete