Wednesday, April 17, 2013

entry ka karangan pmr neh???

aku tak reti melukis. itu suma sedia maklum. org lidi pun google takdak hal punya. tapi aku suka menconteng. pantang ada pen mesti aku cari apa-apa kertas yg buleh diconteng. sbb tu bila cikgu mahfuzah tengok buku nota aku masa study dulu dia kata ni bukan buku nota tapi buku conteng!!
 
apa barang nota cantek-cantek tak berconteng. berconteng tah apa-apa tu la baru namanya study. hasilnya result exam pun  mcm contengan tu gak la wakakaka. tapi alhamdulillah habis jugak belajarnya :)

tapi kadang-kadang perangai suka menconteng or bak kata org kedah contiang tu buleh makan diri sebenarnya. mcm kejadian senin lepas. elok lepas bos aku hulur katalog , aku pun belek-belek then terus aku conteng. hobi la katakan. di mana ada pen disitu ada kertas untuk aku conteng sekurang-kurangnya sign nama sendirik mcm sign autograph. itu wajib haha.

duk tengah syok contiang tetiba bos aku muncul lagi sekali. dia cakap ha nak beli tak?? aku pun hah??beli apa?? dia jawab tu kupon tu??erkkkkkkkkkk aku dah siap sign autograph kot. selain kena marah sebakul free-free dengan bos, aku jugak kena hadap akak salesgirl yg tengah tunggu klu tak kutip balik kupon mesti kutip duet. hukaloh bos cakap la terang-terang suruh tengok-tengok nanti dia nk kutip balik T_T

serius aku ingat tu katalog biasa. rupanya tu katalog yg ada kupon. kat belakang sekali ada harga untuk satu buku katalog tu. dlm katalog tu ada kupon diskaun benda-benda mcm aiskrim, pusat kecantikan, workshop kereta. ngek kot diskaun singgit dua ja pun tapi ang kena bayar 39.90. dah la tengah-tengah bulan. habis lari budget  aku nak mkn kepsi kpop!!

dah mcm kerepek ubi pedas aku tgk...sedap ke??


dalam aku duk melompat-lompat nyesal conteng tetiba ada penyelamat. ada opismate yg nak beli kupon tu. dia ajak share sorang separuh.  argh rasa nk peluk cium dia kat situ jugak. at least tak banyak sangat aku rugi even rugi la jugak sbb aku tak minat langsung dengan produk - produk tu. lepas byr aku siap cakap kat opismate aku tuh. hamek la suma dan terima kaseh selamatkan saya depan-depan akak salesgirl tu kehkeh.

p/s : aku rasa mcm aku karang karangan bahasa melayu pmr..busannya baca kihkih..

10 comments:

  1. salam cik nota..

    awak kena belanja kefci kawan2 awak semua tu..
    sebab diorang membantu..
    lain kali nak bagi cek kat awak suruh sain lah..mesti saya kaya lepas tu..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam gee..
      kihkih tu la kan, mana nak cari kawan yg sanggup kuar duet utk kupon tah apa2 tu..oh klu cek kompom 10 kali cek dulu sebelom sign..mmg lepas ni klu nak conteng tgk dulu..xmo dah kuar duet tak pasal2 haahahaha

      Delete
  2. morning sis hahahaha gelak je baca entri ni mihmihmih..samalah akak pun suka conteng lantaklah cantik ke tidak.pnh kantoi masa meeting,bosan n ngantuk sangat2.so akk gi lukis muka bos....siap bermisai n spek ok!

    then dtg hr manager yg nakal gi rampas buku tu adeihhhh..nsb baik bos gelak sbb tau dh peel giler staf dia ni he3....

    owh ramai kwn blog update ttg kfc korean ni..rs mcm kerepek ubi pedas tu pun ye.smlm nk makan tapi hubby kata gelilah mkn manis2 adeihhh,dia tak tau ke bininya nk berangan ala2 korean gitu huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha dlm meeting jgn cakap la habis suma benda nk lukis..mmg duduk hujung-hujung konon tekun tulis apa yg bos cakap padahal sakan menconteng wakaakakaka..

      tapi kan gigih jugak hr manager sis tu sampai nak rampas2 buku..dia ingat sekolah kot haahaha...

      opismate cakap ayam madu pun ada jugak..nanti la bila-bila ada geng pergi mkn..sorang2 nk gi kfc tak rajin hihi..

      Delete
  3. ok, ayam tu nampaknya sedap.dahla x makan lg ni..waa

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak sedap tapi tak tau lagi betul ke sedap hahahaa

      Delete
  4. Kepsi tuh buleh la nak layan. Boleh tak iklan pampang besar2 kat situ tapi tak perasan. Tiba2 dia hulur ayam kpop ni. Nganga jugak sebentar.

    Emmm jarang kot nak hada ko buat karangan? Hehehe.. aku paling malas la org dtg hulur kat aku catalog. Serius malas lagi2 catalog diskaun camtu. Bila nak beli pun taktau kan. Silap2 sampai expired diskaun tu duk dlm beg. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai arini aku tak try..suma ckp xsedap siap tak sedap perut jadiknya..

      sbb aku bukan pandai mengarang hahaha..kan aku pun malas nk b elek catalog..amek conteng selalunya sekali nah mmg tekena la aku aritu..

      Delete
  5. aku pernah terbeli kupon cenggitu after berhempas pulas mnegelak...tapi bagai dikata...expired jugak la tu kupon..sebab tu aku maleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan mengelak ni saja serah diri hahahaaha..hampas gas tul la

      Delete