Monday, May 13, 2013

bab makan paling senang nak diupdate

1st sekali nak tanya ada yang rindu or gigil tak sepanjang aku tak merapu kat sini??hahaha ya soalan mintak penampaq namanya tu. budget femes mcm uncle jonni, kak senduk or maria elena la tu padahal hmmmmm tak yah sebut la wakakakakaka

dah berejam aku hadap new post ni sebenarnya tapi idea tak mari-mari jugak. last-last aku cari gambar makanan jalah yer haha. janji ada 1 entry siap. kira buleh la dari takdak..


errr ada nampak mcm meatball ikea tak??




klu ada yes kira buleh tahan jugak la aku ni kan??hahaha..gigih ooo google resepi meatball ala ikea. serius aku guna keyword tu kat google. bersusun resepi kuar dan mcm biasa aku pilih yang paling senang la. 

paling senang tu apa lagi beli meatball dan fries yg segera tu jalah kihkih. then balik meatball tu grill dlm pemanggang ajaib. tolong la jangan buat muka pelik tanya apa tu pemanggang ajaib. benda tu ibarat kempen 1 rumah 1 komputer ja sekarang nih. mesti tiap2 rumah akan ada satu punyalah. mcm-mcm jenama lak tu. 

fries biasa goreng tapi kuah buat sendirik ok. aku ikut resepi  dan untuk percubaan kali pertama kira  jadik la.. cuma biasa la aku ada masalah ngn lada hitam. terlebih letak sbb tu kaler kuah aku terlebih gelap. klu tanya bab rasa hahaha mestila buleh tahan. nak cakap sedap giler or sebijik mcm ikea punya ish segan la. kang membawak pada riak pulak ekekekkekekeke..


p.s : cerita bulan 4 baru update bulan 5...buleh nampak tahap malas makin kronik sekarang neh hehe..

18 comments:

  1. hehehe nnt tunggu ler ntah apa ankel jonni nk komplen menu ni ngeee....wah tulah lama tak update ye..

    p/s-->hari tu keluar paper sapa suka upload makanan kt fb/blog/instagram dll...sakit mental!wah nampaknya ramailah blogger termasuk kak lea pun hahhahaa....wartawan tu dpt idea mana ntah huhu cehhhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tgu apa dia nak kata nanti ekekekekeke..tak update sbb takdak cerita nk share campur mls lagi..

      wartawan tu tak tau benda paling senang nk update makanan la..xyah pk teruk2 sangat letak gambar then tulis caption sikit dah siap hihi

      Delete
    2. kak lea.. wartawan tu salah translate artikel dari omputih..
      adus sengah sungguh..
      artikel sebenaq kata..
      orang yang suka dok upload gambo mknn kat laman social.. ade masalah berhadapan dengan risiko obesiti..

      yang mental tu..sebab doktor pakat mental yang bagi fatwa..
      sekaliwartawan tu dok translate..org suka upload gambo mknn sakit mental..adeh..

      cik nota melekit..
      nak sikit.. nyum2..!!

      Delete
    3. la silap ke??punya la ramai org share pasal artikel sakit mental tu..ish2..tapi bab obesiti mmg tak dpt dinafikan..dah ari2 tgk makanan sedap mana lah buleh tahan kuikui..

      nak sikit??mai la kedah ;)

      Delete
    4. hahahaha.. wartawan tue yang sakit mental... wkwkwkwkw... Instagram saya pon penuh ngan gambo makanan... pedulik kannn...

      Delete
    5. hahaha betul pedulik kan jer

      Delete
  2. haaa.. ankel dok tunggu apdet hang... serius...

    hampeh... kalu aku femes cik nota melekit oi... dah lama aku kawen ngan najwa latip.. takpun shila amzah.. takpon neelofa.. selena gomez... serina william pun ankel nak gak... kuikuikui

    fuiyyooo.. nampok sedap tu... ankel dah 3 4 kali aplod gambo masakan ankel... tapi semua megi... wakakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh bangganya ankel tgu aku update..kembang hidung terus ni kuikui.


      uih femes la tu ramai org follow siap tertgu2 ankle update..kemain nak neelopak..badan nak bentuk botol coca cola ajer hahaha..adik najwa nak sambung belajar bahasa omputih, tu pasal dia tangguh dulu plan nk kawen ngn anklenya..sabar2 ;P

      kahkah megi la paling sedapppp..adeh lapar megi la plak lama xmkn gulp..

      Delete
  3. waah, terliuq ni. Kebetulan sangat tgh google rsepi meatball sodap2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkeh cepat2 cuba resepi tu..senang ja buatnya hihi

      Delete
  4. hoi.....nak yg tu nanti..hahah...plating n pesentation buleh masuk masterchef la cmni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha buat sendirik la..aku bagi resepi..err resepi aku amek dari tenet kihkih..biasa la peminat cheta la katakan ;P

      Delete
  5. dh pic makanan je yg selalu nmpk menarik n boleh buat semua orang rasa eksaited..ngehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan??tak payah nk pk menda nk tulis..just describe gambar tu siap satu entry hehehe..

      Delete
  6. Saya... fobia...dengan ... meatballs... IKEA... wkwkwkw

    ReplyDelete
  7. Seriously sekarang ni fesbuk manjangggggg citer pasal meatball IKEA. aku nak rasa pun tak dapat sebab takde kot IKEA kat sini. Heh. Senang2 nanti ko tolong masak kat aku kalau aku datang tumpang kereta kat sana yer? Hehehehe. Buleh tak gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaha klu ko dtg sini insyaAllah aku buatkan..itu la pasal suma org sibuk cakap meatball ikea..kedah pun mana ada ikeanya..tu yg aku gigih google resepi ekekkeeke..

      Delete