Wednesday, June 19, 2013

dia kena pandai matematik


berapa kali aku mention kat blog yg aku sangat bencik nombor??aku rasa banyak kali dah..sure yang baca blog aku ni menyampah ckp takdak menda lain ka budak ni nak cerita?? tapi layan jalah hoho..

kepala hotak aku jenis membaca even bukan rajin pun cuma bila time belajar antara subjek membaca dan mengira mmg membaca adalah feberet tapi mengira hmm....sbb tu sejarah xdak hal khatam tp matematik ?? ke laut la jadiknya..





jadik lebrian tak semestinya tak yah hadap nombor. yalah, benda apa kat dunia ni yang tak libatkan nombor pun kan..jadik lebrian hidup dia bukan setakat bergelumang dengan buku tapi bergelumang jugak dengan listing.

ya listing!! aku dengki bila mummy irfan, nama baru miss lolliyana, akhirnya sedar diri jugak kaakaka... ok sambung aku dengki bila dia tak yah hadap listing lagi dah. listing ni setahun berapa kali la kena update.

buku hilang 1 or buku tambah 1 pun ang kena update. dari 1001 ang kena edit jadik 1002..itu klu buku biasa belum campur ebooks yg cecah ratus ribu hahaha. edit bukan ubah angka ja tau. tapi  segala mak nenek dari depan sampai ke belakang kulit buku tu ada data seriously. 

bila dah selalu aku mention aku bencik nombor, aku bencik matematik, pernah la sekali aku cakap dekat mummy irfan. sapa nak jadik laki aku kena ada dua kriteria ja. satu dia kena pandai baca quran, satu lagi dia kena pandai matematik. senang nak ajar anak wakakakka...


p/s : itu ayat begurau masa stress hadap listing so uollss suma tak yah amek serius sangat la muhahaha..


19 comments:

  1. kita sgt suka kriteria nombor 1 tu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekekekeke spontan jer tekuar time tu ...

      Delete
  2. Huh.. kita sama.. mohon jadik geng..muahaha..
    Nampak no.. maka.. tidur adelah jawapan yg tepat..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada yg lagi sedap dan best dari tdo kan???wakakakakaa

      Delete
    2. haah!!(betul2.. sambil angguk kepala..^^)

      Delete
    3. then kita geng la klu camtu hahahhhaa

      Delete
  3. mana mummy irfan ni xdak comment pun..dia xbaca lg lah 2..aku ingat dia org pertama komen blog ang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama pun mummy irfan sibuk la tu hahha..klu aku update entry baru mmg dia tak perasan dah entry neh..kompom

      Delete
  4. alaaaa... kalu x pandai matematikpon takpa.... kan kalkulator ado... kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalkulator mana aci nya ankle.kena betul2 otak math kekeekkeke

      Delete
  5. saya pon tak berapa nak gemor matematik nie... wkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ramai jugak yg xgemar math rupanya ekkekekekeke

      Delete
  6. Ouhhhh. I looooooooooooooooove numbers! And semuuuuuuuuuuuuuuuuuua orang tau how i love it. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ko jadik cikgu omputihhhhhhhhh!!ahhahaah sepatutnya ko jadik cikgu math..tak gitu??ekekekekeke

      Delete
    2. aku suka english..tapi x jadik teacher pon???? sapa nak jawabbbbb???? ekekeek...

      Delete
    3. habis aku pun suka english tp xjadik jugak hahaha..mujur tak jadik sbb mmg tak pandai pun wakakakakaa

      Delete
  7. sabor yer..tggu bisnes aku maju..aku pggl hg keje ngan aku..kekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaah ya aku sabo..aii bila la tu kan???xpa aku doa bagi cepat2 ang jadik toke hihi

      Delete
    2. nak isi borang jugak la!!!!

      Delete