Tuesday, September 24, 2013

books cafe


untuk entry ni aku harap aku pandai melukis sebenarnya. tapi itu tidak mungkin berlaku hahaha. jadik google images bersedia akan ku geledah gambar-gambar mu bebeh. kenapa nak kena pandai melukis??sbb bak kata tahir entry ni akan nampak comel klu ada sketch. ya, maybe :)

entry berangan mmg la nampak comel ja suma. aku berangan nak bukak cafe yang ala-ala sekret resepi tapi bukan la mcm sekret resepi sangat. cuma cafe yang cute dengan simple menu. dlm erti kata lain menu yang aku reti masak la.

wahhhhhh angan-angan tak kalah hahaha. nampak sangat nak bukak kedai makan yg menunya benda aku suka makan ja ngek!!so apa menu simple yang konon aku reti buat??? 

1st wraps. senang dan cepat tapi sedap. aku makan yang  jieha buat dan kemudian mintak resepi nak bawak masa jamuan kat opis. sejak tu aku dah mula berangan nak bukak cafe yg  ada menu wraps ni hehe..




then sandwich. klu nak ikut tak pernah la aku buat sandwich yang cengini rupanya. paling hebat pernah buat sandwich sardin dengan telur haha. tapi sejak aku duk melayan food network channel kat astro tu terberangan la pulak cafe aku kena ada menu camni kahkah..






lepas tu meatballs. masuk dlm list angan-angan lepas aku try buat resepi ala meatballs ikea aritu ekekekeke. cuma aku gigih nak try buat meatballs sendirik jalah. taknak guna yg frozen punya tuh..biasa la berangan nama pun ~




seterusnya spaghetti!! spaghetti adalah makanan bukan melayu pertama yang aku cuba masak tapi guna prego. stended ler haha. cuma sekarang bila dah selalu buat pandai la jugak ubah ikut sedap hati aku. yes lidah melayu so extra pedasss yeahhhh!!




potatoes wedges. entah tetiba ja wujud menu kentang dlm list aku. janji senang. kiranya cafe aku ni suma benda senang aku nak masak ja lah. mungkin sebab aku penah cuba kentang ala melayu style resepi kak siti opismate yang buleh tahan sedap jugak la :)





then sampai ke part yang aku tak minat nak masak tapi kena ada dlm menu. memandangkan aku tau tahir, minat bab-bab cookies and cakes ni so aku berangan nak lantik dia jadik partner aku yang keja dia selain kira duet kena kira berapa kilo tepung dan gula. buleh???hahaha



serius  sapa reti buat biskut german ni??aku nk makan!!


dan last sekali reka bentuk cafe idaman aku tu. bila masuk part ni lah yang buat aku harap aku pandai melukis. nampak klu dah buleh berangan??hahaha. aku dapat idea tu dari citer korea cuma aku tak ingat drama or music video. ala-ala books cafe. ada buku elok ja tersusun kat rak dlm cafe tu. well lebrian kan? ahaks..


letak lepas nad sebut haahaha..


p/s : sikit ja menu??habis klu byk  nampak sangat aku kuat berangan hahaha.gambar suma amek kat google ye  :)

12 comments:

  1. Sama la impian kita. Saya nak sangat buka cafe..simple macam cafe Jude Law dalam movie My Blueberry Night pon dah cukup. Simple but meaningful :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan??simple tapi meaningful..oh klu la jadik kenyataan hehe..

      Delete
  2. hahha kat korea byk giler cafe book. ini kalau xterpengaruh dgn drama, mesti pengaruh WGM fuji mina dgn FT island tu apa nama dah.. lupa. hehe. tapiii sandwich tu nampak simple dan sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan selalu depa buat scene kat cafe book ni..sebut pasal wgm asalnya nk letak gambar tu la tapi tak rajin cari kekeke..ni nad sebut terus google letak sini hihi..apa lagi nad buleh try la pasni sandwich tu :)

      Delete
  3. hoiii...gambaq wraps tu sejibik mcm yg kita makan..erkk?? amender german biskut? x penah tgk pon...ngee~ best la weh..i wish one day...in sha Allah..we'll never knew!

    p/s: ni antara entry yg berseri sbb bnyk gambaq mknan..ekekekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la jieha resepi dia sure sebijik matsalleh punya ...german biskut aku tgk mcm sedap ja teringin nak mkn..yup one day suruh adik ang bisnes laicikang cepat sikit.nk buat loan neh hhahahhaa

      p/s asal entry mkn mmg becahaya entry aku kekekekeke

      Delete
  4. bagus angan2 hg ni.andai kata berjaya merealisasikan nnt..jgn lupa ajak aku yer..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah bak kata tahir one day..we'll never knew..masa tu ang leh bukak franchise wakakakakaka..berangannnnnnnn lagi hmm..

      Delete
  5. nanti belanja ankel ye... ankel nak yg wrap2 tu... huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. buleh untuk ankel xdak hal punyalah hihi

      Delete
  6. Halaaaa. Aku pun nak join jugak jadi partnership. Aku bake cake jer la. Yang lain aku takmau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhhhh ramai nk join angan2 aku ni rupanya..marilah kita bedoa agar book cafe ni jadik kenyataan ameen hihi

      Delete