Monday, October 7, 2013

mana satu???

petang tadi tertengok sikit love you mr arrogant. kejap tadi tertengok sikit fira ayuni. tak lama aritu kecoh cinta jannah. then klu ada yg perasan lagu  black tak kan berpisah tu ost drama jodoh itu milik kita.. perasan tak persamaan antara suma drama-drama neh??ngeh3..

trend drama becinta lepas kawen. aku tak tau apa pencentus kepada lahirnya drama-drama yang konon saling tak suka each other tapi terpaksa kawen dengan mcm-mcm alasan. yg bestnya jalan cerita dekat-dekat nak sama lepas tu siap buleh bersambung-sambung plak tu. 

habis satu drama sambung satu drama tapi motip jln cerita sama. aku meluat ang, ang meluat aku tapi lepas tu slowly jatuh cinta, bila dah jatuh cinta tiba-tiba datang halangan dan dugaan yang kemudiannya hepi ending hahaha. cliche sangat. 






tapi cliche-cliche pun orang tengok jugak. biasa la especially pempuan kan haahhaaha. aku cakap mewakili diri aku jugak. even tak la suma aku layan tapi klu tersangkut aku follow jugak. cuma bukan berderet-deret aku layan la. ada la satu dua dlm banyak-banyak tu wakakkakaka. selalunya ada org pengaruh aku tgk tak pun sbb nak tau asal drama tu meletop sangat.

pernah aku terbaca satu tweet. ada sorang budak laki tu tweet. lebih kurang camni la..dia ckp aritu zain setia hujung nyawa, lepas tu papa ehsan sekarang izaryl pulak apa pempuan nak sebenarnya??..nampak power tak power hero tu buat pempuan cayaq baik punya siap berangan nak kawen bagai even jln cerita sama ja suma..kahkah..

so aku nk tau dalam banyak, banyak, banyak dan banyak drama melayu style kawen dulu becinta kemudian ni kan mana satu yang hangpa rasa paling best? and hahaha hero manakah yang berjaya mencairkan hati anda??wahhhhhhh aku kah yang tulis ni??hahahaa..


p/s : ok soalan aku last tu budget ramai ja baca blog aku  neh kahkah and errr klu yg baca ni laki2 buleh pilih heroin mana paling cun kehkeh...


Sunday, October 6, 2013

kalau tak kerja


arini ahad!! so cuti. agak-agak nak buat apa??? 

hmmm kita buat wraps lah!! :)



 nak resepi?? 

resepi asal dari jieha 

isi ayam perap ngn garam, lada hitam & oregano. 

lepas tu panggang lah dengan mengunakan pemanggang ajaib!!

 then gaul dengan mayo + bawang 

wraps kena bakar sikit ikut arahan dekat plastik. kejap ja tak lama pun

then amek salad, tomato, ayam tadi letak atas wrap dan balut la ikut  suka. 

dekat plastik tu ada tunjuk cara balut. 

tapi mmg bila aku balut tak berapa nak cantik sangat la. 

mcm biasa alasan ngelat letak gambar kuikui


p/s : camna la klu tak keja?? ari-ari pk makan apa jalah agaknya ekekeke