Monday, October 7, 2013

mana satu???

petang tadi tertengok sikit love you mr arrogant. kejap tadi tertengok sikit fira ayuni. tak lama aritu kecoh cinta jannah. then klu ada yg perasan lagu  black tak kan berpisah tu ost drama jodoh itu milik kita.. perasan tak persamaan antara suma drama-drama neh??ngeh3..

trend drama becinta lepas kawen. aku tak tau apa pencentus kepada lahirnya drama-drama yang konon saling tak suka each other tapi terpaksa kawen dengan mcm-mcm alasan. yg bestnya jalan cerita dekat-dekat nak sama lepas tu siap buleh bersambung-sambung plak tu. 

habis satu drama sambung satu drama tapi motip jln cerita sama. aku meluat ang, ang meluat aku tapi lepas tu slowly jatuh cinta, bila dah jatuh cinta tiba-tiba datang halangan dan dugaan yang kemudiannya hepi ending hahaha. cliche sangat. 






tapi cliche-cliche pun orang tengok jugak. biasa la especially pempuan kan haahhaaha. aku cakap mewakili diri aku jugak. even tak la suma aku layan tapi klu tersangkut aku follow jugak. cuma bukan berderet-deret aku layan la. ada la satu dua dlm banyak-banyak tu wakakkakaka. selalunya ada org pengaruh aku tgk tak pun sbb nak tau asal drama tu meletop sangat.

pernah aku terbaca satu tweet. ada sorang budak laki tu tweet. lebih kurang camni la..dia ckp aritu zain setia hujung nyawa, lepas tu papa ehsan sekarang izaryl pulak apa pempuan nak sebenarnya??..nampak power tak power hero tu buat pempuan cayaq baik punya siap berangan nak kawen bagai even jln cerita sama ja suma..kahkah..

so aku nk tau dalam banyak, banyak, banyak dan banyak drama melayu style kawen dulu becinta kemudian ni kan mana satu yang hangpa rasa paling best? and hahaha hero manakah yang berjaya mencairkan hati anda??wahhhhhhh aku kah yang tulis ni??hahahaa..


p/s : ok soalan aku last tu budget ramai ja baca blog aku  neh kahkah and errr klu yg baca ni laki2 buleh pilih heroin mana paling cun kehkeh...


17 comments:

  1. hahahhahahahahhahahaha(gelak panjang dulu) hero manakah berjaya mencairkan hati aku??/ hmmm ..none of them!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg la sbb ang dah set nak pi pinang mat wkakakkakka..tersedak lagi mamat tu haahhha..

      Delete
    2. hahhahah..hoi!! dari fb ke twitter sampai ke belog bawak nama dia..mmg konpom tersedak la...wakakak....apa pon tak boleh

      Delete
  2. hero izzue islam..comel..wakakka..
    dalam banyak² cerita yang disebut diatas, cerita Sebenarnya saya isteri dia jak yg aku habis katam..yg lain mmg x tgk pun..hoho..

    pencetus dari novel rasanya..sebab pernah 1 masa tu suma novel jalan cerita lebih kurang sama jak..kawen paksa pastu nti jatuh cinta..dah dapat agak ending dia apa..hhoho/

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkeh izzue comei sokmo..sbb suma jln cerita sama..yg betul2 best ja kita selalu pilih untuk tgk kan??nak layan suma haihhhh xkuasa kot..

      oh novel ingat drama vanila coklat yg cetus trend drama camni..tu pasal ending tau sangat dah hahaaha

      Delete
  3. hahhaha.. Mohd Fikri from novel Jauh is forever my ideal type of man. dan dialah benchmark nad utk sukakan lelaki.. haha..poyo abes. dlm all those dramas from novel, SSID je nad layan.. tu pun sbb ramai ckp best.. yg lenlain mcm malas nak layan.. baik ku layan RM tgk Yoo Ah In.. ottoke dh terjatuh hati dgn Ah In pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok xpenah tau ada novel tu..mesti best sangat neh sampai jadik benchmark tuh hahaahha...ah in??habis seungi letak mana??kikiki

      Delete
    2. haahha.. cerita tu biasa je.. tapi karakter Mohd Fikri tu yg awesome.. novel Jauh is Aisya Sofea's 1st novel.. ada jadi telemovie kat Astro, Adi Putra jadi Fikri.. tapi choi sangat.. feeling xsampai.. karakter xsama.. menci tau. hahaha Yoo Ah In super awesome jugakk.. Seunggi letak dalam hati.. Ah In duk sebelah.. ehh. haha. Seunggi la ni dah xda variety show.

      Delete
  4. satu bijik citer pun aku tak nonton pijah, so mmg tak dapat la aku nak jawab soalan ko. cuma kalau ko tanya pasal pencetus, bukan citer ape tu... citerrrrrrrrr ape ek. yang guna ost lagu astrid tu. bukan citer tu ke memula ko tngok kisah pasal aku meluat hang hang meluat aku last2 slowly jato cinta. wahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. vanila coklat la kan??kahkah aku meluat ang , ang meluat aku..lawak pulak bila ko yg tulis hahaahaha...biar betul satu pun ko xtgk??kompom ko sibuk dating aja neh opsssssssss

      Delete
  5. heroin tetap pilih Tiz Zakiah laaa.. kakakakaka... walhal sekali sekala jer tengok cerita tue.. koh koh koh.. tapi trend drama cedok dari novel nie dah makin kerap plak... sebab tue tak berapa nak layan sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiz mmg pandai berlakon..bila berlakon mmg terlupa tu tiz sbb dia betul2 jadik watak dia bawak..tu pasal dah suma cedok novel..siap bersambung2 dah la lebih kurang sama citernya ...

      Delete
  6. aku tgk suma drama tu sbb aku xde astro..xde choice..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka?ka mmg ang antu drama melayu?hahahhahaa...ha memandangkan ang tgk suma cer update mana 1 best or kat mana bestnya drama2 yg meletop tu kekekeke..

      Delete
    2. tah la..aku xde la teruja sangat ngan suma drama tu. layan sebab nak mengisi masa lapang je. poyo je suma adegan tu sebenarnya..hahhahaa.

      Delete
  7. sebenarnya.. aku doraemon itu.. haaa.. tajuk camni ade x? wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu maybe sesuai saluran ceria 611 kekekekekee...

      Delete