Sunday, December 21, 2014

entry ni tajuk dia gila!!

aku baru saja lari dari grup wasap yg ahli-ahlinya cuma kami bertiga..bertiga tu termasuk aku dengan kak2 aku..aku lari sbb aku rasa depa gila!!hahahaaha..depa gila weh..serious gila..


tau asal aku cakap depa gila?kenduri adik aku dah setel last week.tak perlu lah aku mention lauk pauk yang buat tahir nyesal tak mai makan wakakaka..dan maaf nad tiada scene bertemu jodoh ala drama melayu waktu kenduri tu ye haahhaaa..


goodies yg aku berhempas pulas isi dengan anak2 buah aku ~


so apa yg gila??depa duk bincang next kenduri...yes next kenduri!!jgn tanya kenduri sapa??sapa lagi yang tinggal ??aku la tu..bila aku senyap tak reply depa jerit pizah lari!!!hahahaa..mau tak lari tak beragak plan..siap cakap tak berapa hari dah tahun depan..kena kompom date takut clash dgn jiran sebelah..

agak-agak la weh..aku nak kawen dengan sapa??nak beli bungkus ikat tepi pun tak tau kat mana jual, yg depa dah plan nk kira berapa kawah nasik..tak ke gila namanya tu??siap pk lepas ni nk buat kioks apa pulak..tak nak dah mee ngn k.teow mcm adik aku punya kenduri. haru!!

siap nak tambah budget utk kuih bagai...tema baju pun dah siap bayang..hijau katanya.. pengsan!!!..even aku rasa depa tak serious and saja nak main2 kan aku tapi aku tetap rasa depa gila!!..so dari depa melarat  dan aku betul2 pengsan baik aku blah dari perbicangan merapu itu fuhh ~

jujurya dihari kenduri aku tak banyak pun terima soalan bila..hahaha ada teknik jugak..aku buat2 sibuk dan jauhkan diri dari sanak saudara..depa kumpul dalam rumah aku buat2 sibuk bisnes aiskrim msia kat luaq..ada la 3-4 soalan tu tapi aku tepis dgn senyuman ayu and cakap takdak sapa nak kat kita..apapun aiskrim msia aku laku ok haha..


nak jugak tunjuk gambar aiskrim kuikui

cuma berbanding soalan bila, aku banyak dengar ayat next kenduri..suma cakap ok lepas ni tunggu fizah pulak..ada sorang lagi nak makan kenduri bla bla bla..suka sangat la tu nak makan free..wah gituuu ayat kahkah..hmm ikut la nak tgu kenduri aku..aku sendirik pun tak tau bila kuang2...aku dh cakap aku ok kan?? heh..

Sunday, November 23, 2014

penderaan mental

penderaan mental..aku saja tweet sebenarnya..takdak menda pun.tapi sbb ada orang tu nak tau jugak-jugak kenapa mental aku didera, aku belanja lah cerita ni satu hahaha...ready nak baca??ekekekeke

aku ada enam adik beradik. dua kakak, dua abang dan sorang adik lelaki..abang dengan kakak suma dah kawen. sbb tu anak buah aku ada 12 orang ...banyak kan??cuba kira budget duit raya aku tiap2 tahun??hahaha..

pendek cerita sekarang ni yang tak kawen tinggal aku dengan adik aku jalah..nak dipendekkan cerita lagi adik aku nak kawen bulan depan..aku ok ja dia nak kawen even aku rasa mcm sayang jugak sbb mudanya  nak kawen wakakakaka..

tapi dah jodoh dia sampai aku restu jalah even dia langkah bendul pun. habis nak tgu aku kawen baru dia nak kawen???jenuh la tgu mamat yg tersangkut traffic light tu muncul hahahaa..seriously aku ok even aku tau aku akan menjadik mangsa pertanyaaan soalan-soalan yang aku tak perlu senaraikan kat sini..faham-faham sendirik jalah heh...

masalahnya sekarang ni aku sorang ja yg kerja tak jauh dari rumah..orang lain suma duduk jauh-jauh termasuk lah adik aku..ni yg aku rasa terdera sangat mentalnya neh..orang lain nak kawen asal aku yg buat-buat sibuk??

ingat lagi aku cerita pasal aku ni dah berapa kali jejak butik pengantin teman kawan-kawan nak kawen???itu teman ok lagi la..tapi adik aku lagi sadis baq ang. dia main sesedap oren dia ja wasap aku.."tolong p bayaq sat duit baju pengantin kat butik..duit dah bank in, tak sempat nak balik la.."

woiihhhhhhhh apa ni??bila masa pulak dia tempah dekat butik tu??dah la butik pengantin tu owner dia kawan sekelas aku masa sekolah rendah. asal tak pi butik lain??arghh stress..tapi memikirkan dia nak kawen aku redah jugak la..

masa aku masuk butik tu aku mcm tak sabar nak balik update entry tajuk aku datang lagi hahaha.dan seperti diagak aku diasak dengan soalan yg aku tak dak jawapan..habis ingat aku nak tgu situ lama-lama??sepantas kilat aku byr, cari alasan ada hal lain dan  terus blah muhahaaha..

itu satu, lama dah ..terbaru aku balik keja kemarin aku nampak kotak tepi almari tv..aku dah agak dah apadia tu..bila p tengok dekat sah,kompom weh!! kotak tulis 700 keping kad kenduri beserta sampul yg belum disi..dan tak lama lepas tu ada satu wasap masuk "tolong isi kad dalam sampul sat"so mlm tu aku keja part time isi kad dlm sampul..mujur 500 ja lagi 200 adik aku dah ambik siap2 utk dia..




dah siap isi sampul tetiba tengah keja ni dapat pulak satu wasap..panjang wasap dia kali ni..dia kata satgi balik keja tolong ambik contact number homestay tepi jln depan  kedai nasik arab tu..hahaahha aku rasa mcm entah nak cakap pun tak tau dah..

tapi aku buat..balik keja bila dekat homestay tu aku bagi signal berenti tepi jalan..gigihh kan..aku ambik gambar banner yg tulis senarai no phone homestay tu sbb aku malas nk taip kikiki..sampai rumah bila aku belek gambar tu aku nampak lorrr ada page fb kot..bila aku google kuar sebijik no phone yg aku tangkap gambar tadi..aihh la..

lagi dekat nak kenduri lagi buat2 sibuk la aku..bunyik mcm merungut kan??tapi aku excited sebenarnya..seronok nak kenduri even aku tau aku kena sedia perisai baik punya di hari bahagia adik aku nanti tuh..maybe aku patut jawab "klu la laki buleh beli bungkus ikat tepi makcik oiii" wakakkaka..tapi seriously aku ok dun wori :)





p/s : alang-alang dah belanja cerita ni...jemput la ke kenduri mohd fareezie tu hehehe..


Wednesday, November 12, 2014

oishi


budak-budak kolej aku duk sebut oishi, oishi..pengaruh iklan green tea kat tv tu. kebetulan pulak kedai makan sebelah kolej aku duk jual ayaq tu, pakat duk beli minum..siap promosi kat aku..tak tahan aku pun bagi duit kat budak-budak tu suruh pi beli..


hahahaha dasar tak tahan godaan camtu la..dua hari berturut-turut aku suruh budak-budak tu pi beli...klu dah dua ari beli berturut-turut tu maksudnya apa??sedap la tu wakakaka..masuk hari ke tiga budak-budak tu tak menayang dah ayaq tu..agaknya takut aku suruh pi beli lagi kot kan???sesuatu sangat hmmmmm..


weekend, aku kuar pi supermarket. aku mmg dah mcm makcik-makcik sekarang ni..suka pi supermarket beli barang dapur. paling best bahagian sayur..seronok tengok sayur segar-segar gituuuu..ayat klu tak melebih-melebih bukan aku la kan??ok enough drama!!


bila lalu dekat bahagian peti ais, aku ternampak promosi ayaq oishi tu dari tiga hengget tinggal singgit lebih. tunggu lagi??? 5 botol aku borong..nah hambik hang..tamak benar hahaha..motippp beli sampai lima...aku nk buat kenduri kat budak-budak tu sebenarnya..saja mood baik kehkeh..


perisa ini ja yg tinggal..



p/s : ok pasal ayaq pun aku update..teruk sangat dah busan wakakkaka


Monday, October 27, 2014

ke macau ke kita??



pernah jumpa orang yg nak pi macau sbb nak makan Portuguese egg tart??



 
aku la orang itu wakakaka


sbb tu tahir sound "kat tesco mergong pun ada egg tart..jauh naauuu nak pi macau.."


oh ya mergong tu nama tempat kat aloq staq yer


tempat tahir berlari2 sbb dekat ngn rumah dia..

eh terlajak cerita pulak.. nak cerita pasal egg tart dan macau sebenarnya neh 


aku suka makan portuguese egg tart.. siap pernah buat tapi hasilnya huduhhhhhh...


cukup la jiha sorang menyaksikan kehuduhan portuguese egg tart aku tuh..


sbb tu aku ajak depa p macau tapi ada ka jiha suh p melaka ja tgk dia

alasannya melaka pun ada portuguese egg tart


hmm yalah 




aku semangat ambik gambaq iklan ni then wasap kat jiha  &  tahir   dgn caption "jom pi macau!!makan egg tart"  yg berkesudahan bukan ke macau ke kita tapi ke melakeeeeeee

hahaha tapi idak la aku serious pun nak pi ...

p.s cuba kira berapa byk perkataan portuguese egg tart yg aku pakai dalam entry ni??k sudah merapu bai :)


Sunday, October 19, 2014

krik krik krik

malam ni aku nak update pasal hero drama melayu yang dulu aku nampak depa hensem tapi sekarang dah tak hensem di mata aku..dah nak habis 2014 tapi still entry aku duk mcm tu..takdak kemajuan langsung wakakkaka..alah asal buleh sudah ler kikiki


yang pertama nya adalah fahrin ahmad. dulu aku rasa dia hensem. tapi sekarang dah tak hensem dah..tak tau kenapa. so bila ticer fuzah duk gila bayang dekat abg lukman dlm maafkan jika aku tak sempurna petang2 tu, reaksi aku mcm krik krik krik...tapi aku tak tengok bukan sbb dia tak hensem mcm dulu cuma jln ceritanya dah byk kali ulang..


next aaron aziz. malas cakap la..dia mmg hensem kot dulu. dulu la sekarang bila orang cakap dia hensem aku mcm tadi la..krik krik krik hahaha..tah apa2 perangai. bayangkan zaman dia berlakon dalam emil emilda..hensem kan??..nora elina jgn sebut la telah-telah la hensem..eh tengok ke??wakakaka...


farid kamil masuk dlm list jugak. bezanya dia aku nampak hensem dalam drama tertentu sahaja hehu..seingat aku dia nampak sangat hensem dlm movie i m not single dengan iklan maxis kot dengan siti nurhaliza. lain-lain tu aku rasa biasa la.. tgk depan2 masa kat uitm tak perasan sangat sbb jeling-jeling hujung mata ja.. dah elok dia lepas haha kemain melompat suka kahkah..


sharnaaz pun sebenarnya dulu aku nampak dia hensem..zaman dia baru-baru naik, smart jugak mamat tu..aku ingat lagi dia berlakon dengan scha dlm drama kita. then dlm drama ala-ala drama korea kat astro, ungunya cinta kot tajuk, uih aku tunggu depan tv tengok..sekarang sebut pi la abg jebat idaman hati, respon aku?? yes pandai krik krik krik..


 jgn gelak. jiwa remaja weh dulu haha


pandai la duk krik krik krik bagai mlm2 neh..sebenarnya bukan depa tak hensem aku yg dah malas nk melayan sgt tv kecuali terjebak. itu drama yg orang tak daya  nak tgk aku gigih tunggu sampai habis..tapi rain nampak hensem la pulak sekarang neh..eh tetiba masuk korea hahaha..merapu tul..k dah la bai!!


p/s : senang crita mengaku jalah jiwa tak muda dah tgk hero2 drama neh hahaha


Monday, September 15, 2014

sengaja kalah


bawak aisya pi supermarket.

dalam keta sambil duk menyanyi lagu hazama aku tanya dia. 


aku : aisya nk beli apa ni??


aisya : aisya nak beli belon frozen


aku : smlm masa pi supermarket dengan abah kenapa tak beli??


aisya : abah cakap takdak duit..


aku : klu mcm tu makteh pun takdak duit lah 


nampak permainan bapak dia??nampak permainan aisya?? dan nampak permainan aku jugak??wakakaaka..



cuma dlm permainan ni aku sengaja kalah ..maka dapat la aisya belon frozen tu setelah 2 kali mencuba hahaha







ok jom balik !!



p/s kan dah cakap cuti2 ni rajin update blog..

Saturday, September 13, 2014

speechless

tiap kali keluar dengan tahirah, popular mmg tempat wajib masuk. tahir selalu rak novel omputih dia tuju dulu. novel melayu dia jeling pun tidak..peace tahir peace!!hahaha

aku plak mana aku lalu aku belek ja...itu yang leh  ternampak komik ni..beli buat baca time boring-boring. dah takdak menda nk buat malam-malam. baca buku best jugak.






dah sampai rumah mlm tu terus baca. begitu la tabiat aku benda tak ilmiah ni tak payah suruh rela hati buat. baca bersungguh-sungguh lak tu. setakat ketebalan komik ni satu mlm buleh habis.


dalam duk fokus membaca,  tetiba mak aku tanya 'buku kartun ka tu??'..aku angkat kepala angguk.. pastu mak aku sambung lagi 'lain kali beli la buku doa2 baca'..


tunduk sambung baca komik sambil pelan-pelan text tahir yg kemudiannya dibalas dengan gelak evil..


p/s : cuti 4 hari tak tau buat apa rajin la hadap blog ;)

Thursday, September 11, 2014

ini fakta ok


masih cerita pasal neelofa. sapa suruh start dulu??rasakan kuikui..




selain aku mungkin akan nampak 'lawa' klu pakai shawl ala-ala neelofa
(bukan aku kata ticer mahfuzah yg kata, aku ok ja lalalala )



uih lawa sangat nih..tak mampu tak mampu hahahaha




ada satu lagi fakta yang buleh kaitkan aku dengan dia.



ini fakta bukan auta. aku baru perasan masa google pasal dia.



rupanya besday kami sama.



serious aku tak tipu. google la kalau tak percaya. 



bezanya dia jauh muda dari aku..itu fakta jugak hahaha..



ok done pasal neelofa...makaseh sudi baca entry merapu aku lagi kbai



p/s merapu kan??mana ada entry aku tak merapu heh..


Saturday, September 6, 2014

my cup of tea


jujur aku cakap la kan, aku sebenarnya tak  nampak neelofa tu cantik sangat pun. ok la tapi tak la cantik yang gilerrrrrr cantik.. tapi, tapi baca dulu aku belum habis tulis lagi..sejak dia pakai tudung cantik pulak aku  tengok. nampak kuasa tudung tu??mmg cun lah..


bukan yang ni..ada 1 lagi tu dia pakai  tapi tak jumpa bila google


dah kenapa intro pasal neelofa tetiba ni. sbb ada satu mlm aku tertengok meletop. tengah-tengah tengok tu kawan aku cikgu mahfuzah wasap tanya tengah buat apa. aku jawab la tengah tgk meletop. laju dia reply cantik kan neelofa pakai tudung.nanti kenduri hang, hang pakai la mcm tu..mesti lawa..


ayat hujung tu tak menahan. mesti lawa baq hang hahaha..neelofa tu mmg dah spesis segak..belit la tudung camna pun mmg la nampak lawa. aku???hmmm pejam mata cuba bayang. lawa ka??? wakakkakaa...


dan pasal kenduri kawen aku senyum jalah baca. ya aku tau cikgu mahfuzah, dia nak sangat tengok aku kawen. pernah dia cakap kalau aku kawen apa jadik sekali pun , seboleh-bolehnya dia mesti cuba pi...


aku tanya balik kenapa yg excited sangat nak mai kenduri kawen aku??selamba dia jawab. ha la nak tengok sapa laki tu..nak tengok hero mana yang tersangkut kat traffic light..kenapa tak hijau-hijau..lama kami tunggu dia muncul..arghhhhhhhhh rasa nak hantuk kepala kat dinding baca hahaaha


dan dia bukan orang pertama nak tgk aku kawen. dlm maksud lain nak tgk hero yang tersangkut kat traffic light tu. miss lolliyana siap pesan klu buat kenduri make sure pilih waktu yang dia buleh datang. harap sangat bukan waktu tu dia ada hal lain. hamboih kena tengok jadual dia bukan jadual aku nampak kuikui..


itu belum campur jiha ngn fazrul. asal jumpa aku sure tanya soalan tak kuar dengan bf ka??bf hang mana???bf hang tak datang rumah  raya??sengal kan??bukan jiha yang suka sangat nak menyakat tapi fazrul laki dia..suka sangat sbb aku jenis tak ambik hati katanya.hampeh punya kawan haha


ni aku nak tanya. hampa nak mai kenduri aku sbb nak jumpa aku or nak tengok sapa laki aku  sebenarnya????hahaha..so far aku ok. takdak ambik hati ka apa...cool ja mana aku leh tepis aku tepis baik punya ekeekekeke..


cuma aku nak  habaq sewaktu entry ni ditulis status aku dah bertukar dari single kepada still single kahkah..soalan tahirah what is your cup of tea pun sampai arini aku tak dapat-dapat nak jawab. sampai dia ingat aku ngelat padahal aku tak ngelat pun..betul tak tipu tahir oii ;P


p/s pk nak publish ke tidak..silap2 buleh jadik bahan buat entry camni ngeeeeee...

Thursday, August 14, 2014

jauh dari cinta

jauh dari cinta. suma 28 episodes, tolak 26 episode tak bahagia tinggal 2 episode ja bahagia. setengah jam setiap episode termasuk iklan dari isnin hingga kamis kat astro pukul 5 petang. jgn risau  klu tak sempat tgk petang sbb ulangan malam kat prima dan maya HD serta marathon setiap petang sabtu. 


drama adaptasi novel jugak 

nah hang detail kehkeh..drama ni dah habis tayang yer tapi ada sbb kenapa aku update kat sini. jauh dari cinta ni aku rasa tak glamer sgt tapi ini lah drama yg aku tak guna prinsip tgk bila rajin dan tengok sikit-sikit sambil makan nasik mcm aku selalu buat setiap kali tgk drama melayu. yep aku tengok suma episode secara serious!!

balik keja sure aku tanya mak aku, hari ni tak tengok abg aqil ka??dan mak aku akan jawab tengok wakakakaka. mula-mula aku buat dengar tak dengar ja bila mak aku cerita pasal aqil and nysa..biasa la aku bukan jenis hadap tv sangat. tapi bila aku tertengok ulangan yg marathon hari sabtu aku terjebak,  peace!!

aqil tu hero. doktor tapi yang berlakon tu mcm tak berapa nak pandai belakon sangat la. nysa plak heroin. anzalna mmg pandai berlakon dan dia nampak cantek pakai tudung dlm drama ni. aku rasa jauh dari cinta ni orang yg tabah ja sanggup tgu sampai ending haha. 

dan antara yang tabah tu termasuk la aku. kenapa yg tabah dan gigih sangat tu??sbb si aqil tu bukan jenis romantik, buat tak tau ja kat nysa bini dia. ego tinggi benar. tak mcm drama melayu lain asyik nak nampak sweet ja manjang heh..masa nysa taknak kat dia kemain dia ngorat sampai dpt. dah dpt , sengal mcm hampeh dia buat nysa.

tapi diam2 dia sayang kat bini dia tu. tapi biasa la ego sangat. kemain jeles klu nampak nysa ngn lelaki lain tapi mulut tu berat nak mengaku sayang bini..panas hati aqil bila nysa tak habis-habis nak cari lily. ha sapa pulak lily?? si ex gf aqil la. nysa cari nak suruh aqil kawen ngn si lily tu.


jeles tak hengat aqil bila nysa jumpa lelaki lain..

nysa dlm drama ni sangat baik la. klu real life rasanya takkan ada pempuan baik mcm tu. sanggup susah payah nak satukan balik laki sendirik dengan gf lama asalkan aqil bahagia. konon padahal hati berkecai kot. aqil plak tak nak tapi mulut tu ishhh tak nak cakap dia sayang nysa sorang ja. nysa plak ingat aqil still sayangkan lily.

itu yang meleret sampai 28 episode nya dan sbb tu aku cakap yg tabah dan gigih ja sanggup tgu. watak nysa tu watak isteri idaman lelaki. sempurna sebagai isteri. aqil sebagai suami???idaman pempuan ke tidak??hahaha well klu betul-betul follow sampai episode 28 mungkin akan cakap ya..tapi wujud ka lelaki mcm aqil??lelaki klu terbaca entry ni maybe buleh tolong jawab ;)


p/s : gigih drama dah habis pun nak cerita lagi ..

Wednesday, July 30, 2014

untuk kawan baik ;)

yuhuuuuuuu selamat hari raya !! aku tak nak update pasal raya sbb raya aku biasa-biasa ja. yalah bibik membasuh gelas, buat air , potong ketupat suma tuh. sapa lagi nak buat..nasib la jadik anak dara takdak anak kecik nak buat alasan anak tak nak duduk wakkakakaa..hashtaginibukanmerintihmengenangnasibyer dan hashtagakuokjer ;P

tapi nak update pasal kawan baik aku. dah nak kawen sudah si epalejau.ingat lagi dulu, sejarah percintaan dia suma ada dlm tangan aku. yg manis yang pahit yang terlap hingus dengan selimut aku masa putus pun masih segar dlm ingatan.

nampak???baik tak baik aku sebagai kawan. selain tadah telinga dengar setiap rintihan dia aku jugak terpaksa korbankan selimut aku utk dia lap hingus. tapi aku ok. lap lah had lap kalau itu buleh hilangkan kesedihan bila cinta dengan si kepala kemek tu terputus di tengah jln..aku redha..

itu dengan si kepala kemek. dengan kepala bulat panas telinga aku dengar dia becakap di telepon. masa tu dah habis belajar. aku dekat kedah dia dekat sabah. apa la sangat jarak klu dah nama kawan baik aku redha dengar even tengah2 malam..dont think just do..dont think just do la sangat. tapi mujur masa ni jauh klu tak kompom sekali lagi selimut aku jadik tisu..

dengan kepala petak eh ada ka??aku rasa penah wujud kepala petak. entah tak ingat. then disusuli dengan nama-nama buah. lemon, oren, melon, tomato apa lagi??aku tak ingat dah. sampai satu tahap dia putus asa. bila dia putus asa aku selalu cakap sabar. tapi dia marah bila aku sebut sabar. tak suka dengar katanya. 

ok takpa aku tukar ayat sabar tu pada ayat penyedap hati. aku tukar one day turun la putra raja ko dari langit. ada tu jodoh ko tu tapi lambat sikit. paling maksimun aku cakap entah-entah jodoh ko dengan anak raja brunei. see??baik tak aku memujuk?at least dia tak marah tapi dia gelak ;)

lepas tu lama aku tak dengar dia meroyan pasal nama2 buah or kepala-kepala lagi dah. rupanya dlm diam-diam  putra raja dia dah turun dari langit..even mulut cakap dah tua-tua malu nak bagi nama buah kat bf tapi tetap aku perasan status buah pear ko bagi kat dia tu had oii cuma aku diam malas nk kecoh..gelak tutup mulut..

dan menjelang tiga hari sebelum akad nikah epalejau tagged aku. terselit nama aku kat  situ sebagai AJK bahagian doorgift..jauh benar epalejau lantik org penting urus hal goodies dia..tapi mcm aku cakap tadi apa la sangat jarak tu. kawan baik nak kawen kot. siap terlebih kotak lagi. patutnya 3 tapi sampai 4..jeng jeng jeng surprise la konon hadiah kawen heh..


ehem no 9 dlm senarai yer


tapi sebab jarak jugak aku tak gi kenduri dia. maap la had ko pun dah tau asal aku tak pergi kan??tak yah la nak ambik hati..yg penting ko kawen..yg penting jugak hadiah kawen dah selamat sampai even cedera sikit. itu bukan salah aku tapi salah pejabat pos kuikui..

segala ucapan tahniah dan amanat-amanat pada ko dengan si buah pear tu aku dah tulis panjang lebar sekali dlm hadiah. tak payah nk buat siaran ulangan kat sini mcm astro..cuma doa aku, semoga semua berjln lancar insyaAllah :)


p/s : ni la sbb kenapa tetiba aku tya ko pasal kepala, kemek bulat dan petak had hahahaa...

Monday, July 7, 2014

nak jugak campak


hi salam ramadhan suma!!


mcm biasa bulan ramadhan kena ada entry campak - campak ramadhan errkk


hahahaa relevan lagi tak entry perasan pandai masak aku tu??

kali ni kita try masakan orang pahang lak. 


kenapa sampai ke pahang tetiba??


sebab  belakang rumah aku  ada pokok  belimbing buluh yang buahnya belambak-lambak


so moh try buat sambal hitam!!

yep belakang rumah aku ada sawah padi yg menghijau
 dan menghadap gunung jerai heh..


belimbing ni masam ya amat. mmg selalu nasib dia gugur ke tanah jalah. 


bayangkan klu yg bergantungan tu adalah anggur-anggur hijau??


kompom aku jual kat kawan2 yg bisnes pavlova wakakaka..


bila google rupanya tak susah pun buat sambal hitam tu. 


main campak-campak jugak konsepnya..
 

 masakan paling simple, senang dan cepat serta lazat.. serius tak tipu


campak ja bawang , ikan bilis, cabai melaka  bahasa kedah. bahasa malaysia cili padi. belimbing tapi kena rebus dulu, garam, gula dan kicap.  


masak sampai kering  then tadaaaaaa siap!!






p/s : untuk resepi yang lengkap sila google...aku tak berapa rajin nak menaip kuikui


Wednesday, June 18, 2014

kuasa vitagen!!

budak-budak bila nampak vitagen ibarat mcm kena mandrem. entah kuasa apa yg vitagen pakai sampai asal nampak ja wajib beli. mak bapak budak2 pun tak cakap banyak  ikut ja budak2 tu nak vitagen..

mcm tadi aku sengaja beli vitagen. habis idea nk beli apa bila masuk supermarket. konon balik opis nak bagi kat kawan-kawan. sebelum balik singgah kedai makan beli mee kari . tengah tgu akak tu bungkus aku bukak satu minum vitagen tu.



dah habis minum botol aku letak atas meja sbb tak nampak tong sampah. lama tgu akak tu bungkus mee kari. biasa la kedai tu bungkus mee kari mcm kena tgu depa tangkap ketam utk buat kuah. nasib baik sedap tabah lah tgu. sambil tunggu aku nampak ada budak2 kecik duk main2 kat kawasan kedai tu. anak akak tu kot aku pk.

tetiba dlm duk menunggu tu datang sorang budak kecik. umo 2 tahun camtu la rasanya. dia datang dekat meja terus capai botol vitagen aku yg dah kosong tu. dah tu hang nk tgk saja???mesti la aku bukak plastik ambik satu bagi kat dia.

lepas aku bagi tu, mee kari aku tak siap2 jugak lagi bungkus. mmg akak tu pi tangkap ketam laut dalam agaknya wakakkakaa. tak apa aku tunggu sambil layan sembang ngn opismate aku dua orang. tapi opismate aku dua orang ni tak layan vitagen. tengah syok sembang tetiba datang sorang lagi budak. 

yang ni besar sikit sbb dia pakai baju sekolah. darjah satu kot. dan aku perasan jugak dia bawak geng hahahaha.suma kecik2 lagi umo lebih kurang 4-5 tahun. budak yg pakai baju sekolah tu cakap 'kak dia nk vitagen' sambil tunjuk dekat budak pempuan sebelah dia. 

sebelah budak pempuan tu ada lagi sorang budak pempuan dan budak laki jugak. aku pun ok bukak plastik balik ambik vitagen bagi sorang satu. tinggal satu yang last mmg cukup-cukup dekat si akak yg pakai baju sekolah tu. pandai vitagen ngam-ngam dia bungkus. 

kemudian masa akak tu hulur plastik mee kari dia segan-segan nk tanya bagi kat depa ka vitagen tu..aku sengih ja ckp tak apa sebelum dia balas terima kasih.

mmg vitagen tu rezeki budak2 tu agaknya. bukan rezeki mak-mak budak kat opis aku hahaha. kebetulan jugak vitagen murah arini tak mcm harga selalu. dan kebetulan sangat vitagen yg aku minum kaler putih. lain2 suma oren and unggu ..budak2 kan tak suka  perisa asli yang kaler putih tu ;)


p/s : mee kari tu dah bayar klu belum bayar silap2 dia bagi free kot kan wakakakaka. otak jahat benar...

Monday, June 16, 2014

abang zen

mlm ni tergerak hati nak update sbb abg zen. kenai sapa abg zen?? tu la lain kali join suri rumah mcm miss lolliyana. sambil susu anak dlm pantang sambil tgk abg zen ngorat Indah..


yang tak kenai abg zen dengan Indah tu meh aku tunjuk sikit gambaq depa.  lepas ni ramai la gadis2 berangan nak bf mcm abg zen baq ang...ibu-ibu gadis mungkin berangan nak menantu mcm abg zen kuikui..





ha sudah-sudah..drama ja suma neh..tak payah nak berangan sangat. cinderella gak la drama ni. budak kampung yg malang tapi cun jumpa anak dato yg kaya dan hensem. bezanya tak kawen kontrak, akhirnya!!

biasa la heroin cun suma bekenan. adik abg zen si abg fahin tu pun nanti bekenan dekat Indah sampai nak tak nak abg zen kena la berkorban demi adik dia. sbb tu tajuk drama ni kerana terpaksa aku relakan. tapi dah nama abg zen hero kompom la ending dia dengan Indah. siap dapat baby girl lagi..

apa??tak puas hati ?? hahaha biar la aku nk bagi tau ending pun. budak2 college aku duk gila abg zen. kak cleaner aku duk cerita pasal Indah dengan abang zen gak. pakguard aku pun kenai abg zen. aku plak tgk sekerat-sekerat sambil makan nasik pas balik keja. lambat ah nak habis. 

last-last aku pinjam novel budak-budak tu. Nah setel aku tau suma apa nak jadik pasni and kompom-kompom la endingnya camna wakakakaka. cuma yg aku heran orang lain gila dekat abg zen asal miss lolliyana tgu nak tengok abg epul?maybe taste orang yg anak dua ni lain sikit kot ;P

p/s :  banyak sungguh abang dlm drama neh..yg tabah tgu la drama tu sampai habis. yg tak rajin nk tgu sila pinjam novel orang kuang2..

Saturday, May 24, 2014

kali pertama


mai dah mood nak update biar pun org cakap blogging sekarang dah tak 'in' ekekkekke..biasa la bila aku dh start entry makanan kompom lepas tu entry  makanan jugak kuar hahahaha. 

kat malaysia ni kan ada ka orang yang tak suka makan nasik lemak??klu tak suka ohh dia dasat. aku??? jgn tanya la mmg feberet la nasik lemak neh cuma tak pernah aku masak sendirik. 

arini buat pertama kalinya aku nak cuba masak nasik lemak. ni takdak kena mengena dengan rakyat msia yg menang master chef sbb nasik lemak tu okeh. nampak??org putih pun suka nasik lemak kita. 

cuma tetiba ja rasa eh benda lain lasagna, pizza kemain lagi try buat. tapi nasik lemak yg konon feberet sedap tak terkata tu tak pernah sekali pun  rasa nk try.. lagipun biasa la bila perangai gigih aku tu muncul  mmg apa jadik pun aku tekad buat muhaha.

yalah kan, mana la tahu klu sedap nanti-nanti masa depan leh bisnes nasik lemak pulak. mcm mak tahir sedap kot nasik lemak kedai mak dia. ehem biasa la tolong promosi sbb aku selalu mkn free wakakkaka.

bab berangan mmg A la kan hahaha. so untuk percubaan kali pertama aku rasa ok la kot..tulis sedap kang ada yg cakap puji diri sendirik pulak kuikui..



huduh pulak ambik gmbr memanjang camni..


 p/s :esok final badminton..teringat zaman tgk ramai-ramai dlm bilik tv kolej hahaha..memori :')


Saturday, May 17, 2014

kena gigih demi sedap

aku suka gak la makan lasagna. masih ingat masa 1st time makanan menatang alah ni. ya Allah reaksi muka waktu tu mmg over ok hahaha. tapi setakat makan la tak pernah lak aku rasa nk cuba buat lasagna. at least pizza aku pernah cuba buat. 

bukan apa bila aku tengok resepi lasagna ni aku dah nampak leceh lantas terus aku cakap malas lah dan kemudiannya pangkah terus website tuh kahkah. huduh perangai..itu dulu sekarang tak. aku kaji balik suma resepi-resepi lasagna neh. rupanya mmg leceh tapi kita kena gigih demi makanan yg sedap muhahaha. 

mau tak leceh tengok la bahan-bahan yg kena ada nak buat lasagna neh. dari  kiri aku kenalkan susu segar, cheddar cheese, mushroom, butter, bawang merah, bawang putih, instant lasagna, tepung gandum, prego, daging kisar, pepper, oregano dan mozzarella cheese. parmesan cheese aku tak beli. cukup la dua kopak la duet nak beli satu lagi cheese hahaha..





yang banyak tu bukan apa. nak kena buat dua sos. sos merah and sos putih. sos merah tu klu sapa tau buat spaghetti takdak hal. mmg mcm buat sos spaghetti. sos putih tu senang ja sebenarnya. main campak ja butter, cheese, tepung, susu, garam dah siap.

bila dah siap susun selang seli sos merah and sos putih dengan instant lasagna yg dah dicelur dulu. dah siap susun apa lagi tabur lah mozzarella ka cheddar ka parmesan ka biar meleleh baik punya masa bakar. bakar 30 minit suhu 180 dan hasilnya buleh makan sampai muak wakkakkaakkaa. 


 nak dpt bentuk camni kena tgu sejuk dulu. panas-panas potong mmg tak jadik la 

so gigihkan la diri anda demi makanan yg sedap. gigihkan jugak poket anda hahahaha kbai :)....


p/s : sendirik update sendirik baca nampaknya sekarang neh ..konon ramai baca dulu tu kekekkekkee


Sunday, May 4, 2014

apa yg aku tak simpan ??? ;P

bukak facebook pagi tadi dapat notification jiha tagged gambar bella pakai stoking sebelah lain. tersengih terus sbb teringat itu hadiah dari cikgu mahfuzah masa nak habis diploma dulu. dekat-dekat hujung semester lepas exam dia kuarkan stoking dengan sarung tangan baby yg dia jahit nama kami satu geng. tapi masing-masing dapat sebelah ja ;)

bella syok golek dengan sock maklong pooh dia hahaha

aku pun apa lagi selongkar habis almari cari album gambar sebab aku rasa aku simpan dlm tu. dan tadaaaaaa bersih suci elok ja dlm tu. cuma jieha dapat sock aku dpt sarung tangan..bayangkan dapat benda ni masa part 6 diploma. masa tu tahun 2006 tapi sampai sekarang kami simpan hahaha. oh memori sangat!!


sweet kan cikgu mahfuzah??dia jahit sendirik ooo :)

tapi yang bestnya ehem dlm album aku tu kan bukan setakat sarung tangan baby ni aku simpan. aku simpan benda lain jugak rupanya tapi aku dah lupa hihihi. nak tau aku simpan apa??aku ni buleh tahan sentimental jugak rupanya. orang lain simpan gambar tapi aku simpan ah tengok sendirik lah..




ekekekkee tiket komuter, tiket masuk cosmoworld, tiket main ice skating, tiket bus rapid, resit - resit makan. buleh nampak dah kabur tulisan. nampak??? lama tak lama aku simpan benda alah tu. motip aku simpan rasanya sbb suma benda tu aku buat dengan kawan-kawan baik aku masa study dulu hahaaha. memori la konon sampai resit mkn ramai-ramai pun aku tegar letak dlm album wakakaka. tiket rapid tu 08/08/2008 aku kuar dengan epalejau rasanya.

tapi paling tak sangka ada satu lagi benda aku simpan. ini mmg aku tak ingat langsung. kejadian tu aku ingat cuma tak sangka aku simpan bukti kejadian. ya aku simpan surat saman tak pakai kad matrik. 



serius aku tak sangka aku simpan hahahhaa. seingat aku kejadian ni berlaku waktu pagi. kepala otak tak berapa nak betul sangat sbb mengantuk nak pi kelas medical record. aku duduk luar so bila aku jejak ja kaki masuk pagar kolej terus pakguard tu tengking aku "matrik kad mana??" terus dia bawak kuar buku saman dia. habis la..

nasib la pagi-pagi sarapan kena tengking ngn pakguard  beserta surat saman. kad matrik aku bawak tapi terlupa nak pakai. ada simpan dlm beg. biasa la kejar kelas pagi aku pakai sumbat jalah dlm beg janji aku bawak. bila pergi jumpa dengan pegawai lepas habis kelas dia lepaskan aku sbb kesalahan tak besar sangat pun heh..

p/s: oh please jgn tanya bila anak aku nak pakai sarung tangan tu  kekekekekkeke...

Friday, April 4, 2014

seperti dijepun ;)

tiap-tiap pagi aku akan lalu jambatan semeling nak pi keja. yg pernah study uitm merbok mmg tau sangat la jambatan tu. cantek ooo view. so turun dari jambatan tu akan ada traffic light simpang empat yang sebenarnya suma jln tetap akan menuju ke sg petani. bezanya ada pilihan nak jln sesak or kurang sesak dan buleh laju supaya sampai opis ngam-ngam pukul 9 ehehehe..

so aku akan pilih jalan yang kurang sesak. maksudnya belok kanan. hari-hari lalu jln tu perasaan aku sama ja. kisah apa sangat kiri kanan . tapi sekarang aku rasa lepas belok ke kanan perasaan tu mcm dari malaysia tetiba terus masuk ke jepun wakakaka. 

hebatkan imaginasi??hahaha..tau kenapa??sbb sepanjang jalan tu penuh dengan bunga sakura. entah tak tau lak aku nama apa pokok tu tapi rupanya mcm bunga sakura ja aku tgk. bunga kembang sepanjang jln warna pink and putih. yang dh gugur ke tanah pun nampak cantek haahaha. teruk sangat dah teruja. maklumlah dah rasa mcm kat jepun ;)

tambah2 waktu pagi. mmg menikmati sungguh la pemandangan. hati ni teringin nak ambik gambaq tapi agak-agak la tengah drive kot. mcm aku cakap tadi la jln tu mmg keta laju-laju. alamat kena jeling la klu duk feeling bechenta masa drive kat situ.

tapi nak berenti tepi jalan ambik gambaq tak gigih la pulak. segan pun ada nampak mcm gigih benar. hari-hari lalu tak pernah aku nampak orang berenti ambik gambaq sehinggalah petang tadi. ada satu chinese couple ni elok ja ambik gambaq. rilek ja tak kisah pun keta  lalu lalang. siap parking keta tepi jln. tersengih aku tengok. kompom feeling kat jepun letewww haahahaha...
 


camni la lebih kurang pokok sakura tu..sepanjang jln camna la aku tak rasa kuar malaysia masuk jepun kuikui..gambar ni ambik dari blog epalejau. aku ingat lagi entry para-para sakura ko had ;P



p/s : antara winter, summer , autumn and spring aku pilih spring. cantek :)


Monday, March 31, 2014

what color are you?


pernah jawab personality test?? hahaaha aku suka buat benda-benda alah neh..even kadang-kadang jawapannya mcm erkk iya ka aku perangai camtu tapi pantang ada kawan-kawan share link laju ja aku buat kikiki..

terbaru pagi tadi chepah suruh aku buat personality neh..


http://www.quizony.com/color/index.html#.UzjL5JyC1GI



laju buat  even pilihan jawapan tu mcm tak berapa nak rela sangat aku jawab. last-last ni resultnya. 




pasal gudfren tu aku takmo komen kang org cakap aku poyo ;P.. tapi part "You don't mind spending vacation days around the house " itu sangat aku wakakaka.  cuti tapi tak pi mana jugak. duduk rumah..itu biasa heh..

cuma peliknya lepas tak lama chepah share benda ni kat wall dia, suma komen jawab  dpt kaler putih..terus pk hmm entah-entah suma yg jawab kuar kaler putih hahaaha..try la buat ;P


p/s : gatai letak nama blog cerita cik stickynote..aku dah takdak cerita nk update kot hahaahaa


Friday, March 14, 2014

ratu typo

petang tadi ada student tanya aku dulu ambik kos secretary ka??aku tak la syak bukan-bukan. so aku jawab la tak saya bukan budak secretary dulu. lepas tu dia tanya lagi pernah ambik subjek keyboarding??aku jawab dengan yakinnya tak pernah langsung. 

ok then aku ingat habis kat situ. sekali tetiba slow ja aku dengaq..tapi kak taip lajuuuuuu!!hahahaaha tergelak terus aku. camna dia perasan aku menaip laju neh?..ketara sangat ka aku berfesbuk masa keja??kihkih..

dia budak secretary. ada subjek keyboarding so subjek tu mmg pasal menaip la kan. tapi dia taip tak berapa nak laju and klu cuba nk laju akan salah..dia hairan camna aku leh taip laju. aku lagi hairan bila masa dia nampak aku taip laju tu??tanpa salah pulak erkkkkk...





sbb apa aku ni sebenarnya ratu typo wakakakka. cuba tanya suma kawan-kawan aku. tak pernah depa tak kena baca balik 2kali, scroll dari atas kebawah, renung betul-betul apa yg aku tulis semata-samata nak faham..entry ni pun entah byk mana typo yg maybe aku tak perasan hmm..

mcm tadi sembang dengan tahir dia siap cakap erkkk tak faham!! dah satu hal aku kena karang balik nak bagi dia faham. itu satu contoh. banyak lagi contoh tapi aku sendirik pun dah tak ingat. yang aku ingat cikgu mahfuzah dengan yun pernah membahan aku secara berjemaah bila aku typo. terhibur yer kawan-kawan???

tapi bila tengok dia betul-betul nak tau camna aku konon terer la menaip ni aku share la experience yang memungkinkan aku laju menaip even byk yang salah kan kekkekkkee..aku cakap maybe sbb dari zaman study dulu hari-hari menghadap laptop. 
 
buat assignment satu la then bab melagho pun banyak jugak.mcm zaman baru kenal skype. satu rumah ada 7 orang. duduk meja sebelah-sebelah. tapi tak bercakap gigih buat conference sembang kat situ wakakaka..klu dah hari-hari menaip mmg laju la. mata tgk screen tangan dah buleh familiar dengan keyboard. camna la tak laju dan camna la jugak tak typo ;P


p/s : hari ke 8..#prayforMH370..

Saturday, February 22, 2014

sejuk dlm panas


tembikai sejuk baru bawak kuar dari peti ais. 

nikmat sangat makan waktu panas terik cengini..

jemput suma :)



hahaha itu baru tembikai.


bayangkan tengah-tengah panas ni dpt pulak makan 


cendoi bak kata org kedah 



ais kacang 


tak pun air buah camni


coolblog, chatime, each a cup tu jangan sebut la mmg kompom beku sampai otak



dan semestinya ayaq nyoq..



tapi aku rasa mcm melebih-lebih pulak gambaq ayaq nyoq nih hahaha

ada lagi pilihan lain? jom share ;)


p/s : tahir , maap entry myo dengan wak tu aku peram lagi dlm draft wakakaaka..

Thursday, February 13, 2014

kapit sedap


pernah makan kuih kapit???sedap kan???


silap-silap tak sedar sebalang buleh hadap.


itu  baru kapit biasa.


cuba bayangkan  makan kuih kapit yang ada perisa.


perisa coklat or peanut butter plak tu..


buleh bayang???


takpa klu kalau tak leh bayang.


aku faham so apa kata  beli ja terus ;P


senang buleh rasa sendirik sedap ke tidak


tapi insyaAllah sedap sbb aku pernah makan


camna nak beli oder suma tu sila whatsapp si peijal neh




dia tengah kencang bisnes kapit plak skrg.


 tak lama lagi jadik jutawan kapit la dia hahaaha..


p/s : ha chemad aku dh tolong promosi ok!! laku nanti mcm biasa la mintak sikit komisen muhahhhhaa

Thursday, January 30, 2014

second hero


perghhhhhhhhhh hebat tul ariana rose. sekali tiga, tiga ok jejaka hot bekenan kat dia. haha bunyik perghhhh tu mcm follower tegar ariana rose. padahal tengok pun sekali sekala. dah la tak penah habis sejam lak tu. tapi well tak susah pun nak faham ceritanya heh..

sebut pasal jejaka hot dlm drama mesti ada mcm second hero yang habis kacak, baik, macho, cool, romantik, sanggup berkorban tapi hujung-hujung heroin sengal pilih jugak hero yang perangai mcm ngek la kan tapi kerana cinta eh tak tapi sbb dia pelakon utama mesti la dpt kat heroin. baru lah hepi ending namanya. 

contoh mcm ariana rose , kemon la haris tu lagi hensem, cool, baik , rela kena asid, bekenan gila-gila dekat ariana tapi script tulis ariana kawen dengan adam jugak. giler klu pengarah tu buat ending ariana kawen dengan haris ada jugak tv kena bakar dek fans tengku adam kang wakakakaka..




lepas tu aku teringat zaman aku sekolah dulu. zaman drama leleh korea. autumn in my heart. serius cakap la won bin  dah la hensem, kaya, berkorban demi heroin tapi tetap heroin nak dekat hero. sanggup melawan mak bapak sbb nak jugak kawen dengan hero. won bin yg setia kacak bergaya tu  selamba kena reject aih laaa...




budak - budak  pempuan zaman sekolah dulu kalau tak layan meteor garden tipu lah. aku tak caya ok nak-nak yang kaki layan citer cina petang-petang. ni satu lagi masalah dengan second hero. selamba jugak kena reject dgn heroin. huduh mcm mana pun perangai hero tetap heroin jatuh cinta jugak. then pura-pura kental konon si vic tu padahal hati cedera teruk..




dah tgk versi taiwan mesti tertengok versi korea punya F4 ekekkkee. ok aku pernah tengok boys over flower  tapi aku rasa mengada-ngada pulak la ceritanya. dah tajuk boys over flower mmg sah la jambu-jambu suma yg berlakon tu tapi paling jambu mesti la second hero. paling jambu pun last-last heroin pilih hero yg rambut kerinting tu jugak..hero la katakan..second hero tu kemudiannya konon angel habis la kan nak protect heroin dari jauh kahkah...






terbaru aku tengok the inheritors. second hero bukan muka jambu tapi aku rasa watak mamat tu style gak ar. cool, rilek, jahat sikit tapi hati baik sebenarnya..and stended la mesti la ada benda dia buat demi heroin utk buat org yg tengok mcm aku rasa arghhhhhh why heroin tak pilih dia hahaha...sori fans kim tan ;P





ok itu ja drama yang aku ingat ada second hero..lain-lain aku tak ingat drama apa. klu ada pun errr nanti berderet cerita korea hahaahaha. nk buat camna memori aku tengok drama korea lagi banyak dari tengok drama melayu. itu pun dah kira kurang sangat aku tengok drama korea sekarang. ada la satu dua klu rajin..drama melayu kira ok la tu aku tertengok jugak kadang-kadang even tak pernah habis la kan heh..


p/s : ada lagi drama lain yg best 2nd hero nya best tak??meh share sikit ;)..errr klu ada yg baca la kan muhahahha..


Saturday, January 25, 2014

salah epalejau


ini suma salah epalejau. tak pasal-pasal intro menyalahkan orang tetiba kahkah


tapi mmg salah dia pun. sapa suruh dia post benda sedap kat fesbuk. 


dah la dia pandai amek gambar bagi nampak cantek dan lazat 


gini punya gambar. lunch konon!!





gulp!!


arghhhh tak leh jadik nih.  tak leh jadik!!


 jadik aku bertekad!!!


 nah dinner aku hahaha





maybe tak cantek mcm makcik kantin epalejau tu buat  


gambar plak tak cun mcm epalejau amek. well bab2 seni aku mmg kalah..


tapi at least aku cuba ok  ;P


p/s : roti jala ja buat sendirik gulai ayam kompom la mak aku yg masak..pakar tuh hehe..

Sunday, January 19, 2014

meleleh


tengah-tengah malam kalau tak reti nak tdoq awai jangan duk gatai tangan belek gambaq lama. 


silap-silap buleh meleleh oooooo..


apa??ingat tengok gambaq boifren lama ka??


sori sikit, silap blog ar hahahha


meleleh air liur tgk waffle lah!!




dapppppppppppp ooo..


errr famous waffle tak bukak 24 jam ka???hehe


p/s :  "makanan halal dan berkat keutamaan kita" gituuuuuuu!! mcm famous waffle bayar aku suruh promosi la pulak ekekeke tapi betul sedap :)

Monday, January 13, 2014

cuba teka

librarian tempat kejanya dah tentu-tentu library. kat library suma tau mesti ada buku. tapi buku tu kadang2 jadik perhiasan sbb takdak orang baca apatah lagi pinjam. kesian kan???

tapi tu la nasib buku. mahal gilerrrrrrrrrrr tapi tersadai dekat rak. tak mcm newspaper. murah tapi hot. kalau tak cop or tulis tu harta library kompom hilang orang buat harta sendirik. itu biasa. lepas tu gigih la librarian sorang tu jadik csi siasat dekat mana paper tuh haihhh...

dan biasa jugak klu librarian sorang tu pegang buku jarang nak ada kawan2 dia sama-sama baca or ulas buku tu ramai-ramai bagi pendapat. nampak sangat buku tak hot mcm newspaper tadi. gitu la nasib jadik benda tak femes.

lain dengan benda hot mcm newspaper. samaada librarian tu baca atau kawan-kawan dia baca sure akan ada benda yang nak dibincang or diulas secara spontan tambah-tambah bila terselak page hiburan. well pempuan ~

biasalah page hiburan kompom kuar gambar artis-artis pempuan yang cun-cun mcm nora danish, emma maembong, erra fazira, fazura, tizz zaqiah, neelopak, lana nordin eh??

then akan ada suara yang cakap canteknyaaaa..difollow dengan suara cakap alah biasa la makeup mesti la cantek. cuba tak makeup entah-entah biasa ja. dan selalunya librarian sorang tu akan tambah itula makeup. mcm kita lah klu makeup mesti lawa jugak. kbai..




p/s : ada hati klu makeup buleh sama cantek mcm si emma neh.librarian mana tu weh??cuba teka kahkah..maap sbb tabah baca entry merapu teruk aku ;P


Saturday, January 4, 2014

bambam

hepi new year suma!!!azam 2014??? bab2 azam aku tak mau update.suma tu cliche hahahaha..tapi bab makan tak apa. itu paling best dan mudah aku nak update...apa pun pada yang pasang azam gudluck bebeh :)

sebut pasal makan arini setelah sekian lama tak jumpa, tinggalkan uitm, duduk luar kedah akhirnya dapat jugak kumpul ramai-ramai. even tak suma ada tapi yg 7 orang ni pun dah buleh buat hilang stress, sembang tak hengat and paling best makan sampai mengah or bak kat yun sampai tebunkang wakakaka.
 

single society. jieha maap bella bukti ang bukan single society lagi dah ngeh2..


dah pilih gathering dekat seoul garden sendirik mau hengat la level mana tahap melantaknya hahahhaa..jangan tanya la sapa champion makan tadi???tahir pun kalah kot arini. tu sbb tak berapa nak sehat sangat. klu betul-betul sehat dan tak yah jumpa doktor esok belum tentu dia menyerah kalah dengan aku rasanya wakakkaka.


dan bila gambar-gambar kami 7 orang ni terlepas dalam fesbuk banyak la komen2 jeles yg kuar termasuk jugak komen cakap aku bambam kahkah. kemon la champion makan kot jgn heran la asal bambam sekarang. dulu waktu study menapak pergi kelas sekarang duduk dlm aircond hadap pc .tapi berat aku still dlm berat ideal. belum cecah maksimun 54kg lagi untuk ketinggian aku heh..


p/s : errr berat aku lagi 2kilo nak cecah 54kg sebenarnya haahahaha..