Friday, March 14, 2014

ratu typo

petang tadi ada student tanya aku dulu ambik kos secretary ka??aku tak la syak bukan-bukan. so aku jawab la tak saya bukan budak secretary dulu. lepas tu dia tanya lagi pernah ambik subjek keyboarding??aku jawab dengan yakinnya tak pernah langsung. 

ok then aku ingat habis kat situ. sekali tetiba slow ja aku dengaq..tapi kak taip lajuuuuuu!!hahahaaha tergelak terus aku. camna dia perasan aku menaip laju neh?..ketara sangat ka aku berfesbuk masa keja??kihkih..

dia budak secretary. ada subjek keyboarding so subjek tu mmg pasal menaip la kan. tapi dia taip tak berapa nak laju and klu cuba nk laju akan salah..dia hairan camna aku leh taip laju. aku lagi hairan bila masa dia nampak aku taip laju tu??tanpa salah pulak erkkkkk...





sbb apa aku ni sebenarnya ratu typo wakakakka. cuba tanya suma kawan-kawan aku. tak pernah depa tak kena baca balik 2kali, scroll dari atas kebawah, renung betul-betul apa yg aku tulis semata-samata nak faham..entry ni pun entah byk mana typo yg maybe aku tak perasan hmm..

mcm tadi sembang dengan tahir dia siap cakap erkkk tak faham!! dah satu hal aku kena karang balik nak bagi dia faham. itu satu contoh. banyak lagi contoh tapi aku sendirik pun dah tak ingat. yang aku ingat cikgu mahfuzah dengan yun pernah membahan aku secara berjemaah bila aku typo. terhibur yer kawan-kawan???

tapi bila tengok dia betul-betul nak tau camna aku konon terer la menaip ni aku share la experience yang memungkinkan aku laju menaip even byk yang salah kan kekkekkkee..aku cakap maybe sbb dari zaman study dulu hari-hari menghadap laptop. 
 
buat assignment satu la then bab melagho pun banyak jugak.mcm zaman baru kenal skype. satu rumah ada 7 orang. duduk meja sebelah-sebelah. tapi tak bercakap gigih buat conference sembang kat situ wakakaka..klu dah hari-hari menaip mmg laju la. mata tgk screen tangan dah buleh familiar dengan keyboard. camna la tak laju dan camna la jugak tak typo ;P


p/s : hari ke 8..#prayforMH370..

6 comments:

  1. haaaa... cer try jadi ratu kebaya lak..... huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaha baju kebaya pun tak pernah ada camna nk jadik ratu kebaya..

      Delete
  2. Hahaha ko memang. Kalau naik kat fon tak sangatla typonyer. Tapi kalau kat skype duluuuuu.. Memang ngko lah juara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakkakaa juara terus.mmg nampak sangat korang tensen bila aku mencelah..hampeh tak phm ...

      Delete
    2. Tapi siyes, tahap ketypoan ko dah semakin beransur kurang. Dah hebat ko menaip sejak jadik blogger ni. Wakakaaa..

      Delete
    3. hebat sampai ada students kagum..aku pun kagun ngn diri sendirik la camtu hahahhaha

      Delete