Monday, October 27, 2014

ke macau ke kita??



pernah jumpa orang yg nak pi macau sbb nak makan Portuguese egg tart??



 
aku la orang itu wakakaka


sbb tu tahir sound "kat tesco mergong pun ada egg tart..jauh naauuu nak pi macau.."


oh ya mergong tu nama tempat kat aloq staq yer


tempat tahir berlari2 sbb dekat ngn rumah dia..

eh terlajak cerita pulak.. nak cerita pasal egg tart dan macau sebenarnya neh 


aku suka makan portuguese egg tart.. siap pernah buat tapi hasilnya huduhhhhhh...


cukup la jiha sorang menyaksikan kehuduhan portuguese egg tart aku tuh..


sbb tu aku ajak depa p macau tapi ada ka jiha suh p melaka ja tgk dia

alasannya melaka pun ada portuguese egg tart


hmm yalah 




aku semangat ambik gambaq iklan ni then wasap kat jiha  &  tahir   dgn caption "jom pi macau!!makan egg tart"  yg berkesudahan bukan ke macau ke kita tapi ke melakeeeeeee

hahaha tapi idak la aku serious pun nak pi ...

p.s cuba kira berapa byk perkataan portuguese egg tart yg aku pakai dalam entry ni??k sudah merapu bai :)


Sunday, October 19, 2014

krik krik krik

malam ni aku nak update pasal hero drama melayu yang dulu aku nampak depa hensem tapi sekarang dah tak hensem di mata aku..dah nak habis 2014 tapi still entry aku duk mcm tu..takdak kemajuan langsung wakakkaka..alah asal buleh sudah ler kikiki


yang pertama nya adalah fahrin ahmad. dulu aku rasa dia hensem. tapi sekarang dah tak hensem dah..tak tau kenapa. so bila ticer fuzah duk gila bayang dekat abg lukman dlm maafkan jika aku tak sempurna petang2 tu, reaksi aku mcm krik krik krik...tapi aku tak tengok bukan sbb dia tak hensem mcm dulu cuma jln ceritanya dah byk kali ulang..


next aaron aziz. malas cakap la..dia mmg hensem kot dulu. dulu la sekarang bila orang cakap dia hensem aku mcm tadi la..krik krik krik hahaha..tah apa2 perangai. bayangkan zaman dia berlakon dalam emil emilda..hensem kan??..nora elina jgn sebut la telah-telah la hensem..eh tengok ke??wakakaka...


farid kamil masuk dlm list jugak. bezanya dia aku nampak hensem dalam drama tertentu sahaja hehu..seingat aku dia nampak sangat hensem dlm movie i m not single dengan iklan maxis kot dengan siti nurhaliza. lain-lain tu aku rasa biasa la.. tgk depan2 masa kat uitm tak perasan sangat sbb jeling-jeling hujung mata ja.. dah elok dia lepas haha kemain melompat suka kahkah..


sharnaaz pun sebenarnya dulu aku nampak dia hensem..zaman dia baru-baru naik, smart jugak mamat tu..aku ingat lagi dia berlakon dengan scha dlm drama kita. then dlm drama ala-ala drama korea kat astro, ungunya cinta kot tajuk, uih aku tunggu depan tv tengok..sekarang sebut pi la abg jebat idaman hati, respon aku?? yes pandai krik krik krik..


 jgn gelak. jiwa remaja weh dulu haha


pandai la duk krik krik krik bagai mlm2 neh..sebenarnya bukan depa tak hensem aku yg dah malas nk melayan sgt tv kecuali terjebak. itu drama yg orang tak daya  nak tgk aku gigih tunggu sampai habis..tapi rain nampak hensem la pulak sekarang neh..eh tetiba masuk korea hahaha..merapu tul..k dah la bai!!


p/s : senang crita mengaku jalah jiwa tak muda dah tgk hero2 drama neh hahaha