Monday, October 27, 2014

ke macau ke kita??



pernah jumpa orang yg nak pi macau sbb nak makan Portuguese egg tart??



 
aku la orang itu wakakaka


sbb tu tahir sound "kat tesco mergong pun ada egg tart..jauh naauuu nak pi macau.."


oh ya mergong tu nama tempat kat aloq staq yer


tempat tahir berlari2 sbb dekat ngn rumah dia..

eh terlajak cerita pulak.. nak cerita pasal egg tart dan macau sebenarnya neh 


aku suka makan portuguese egg tart.. siap pernah buat tapi hasilnya huduhhhhhh...


cukup la jiha sorang menyaksikan kehuduhan portuguese egg tart aku tuh..


sbb tu aku ajak depa p macau tapi ada ka jiha suh p melaka ja tgk dia

alasannya melaka pun ada portuguese egg tart


hmm yalah 




aku semangat ambik gambaq iklan ni then wasap kat jiha  &  tahir   dgn caption "jom pi macau!!makan egg tart"  yg berkesudahan bukan ke macau ke kita tapi ke melakeeeeeee

hahaha tapi idak la aku serious pun nak pi ...

p.s cuba kira berapa byk perkataan portuguese egg tart yg aku pakai dalam entry ni??k sudah merapu bai :)


10 comments:

  1. ahahhaa..ni nak cerita pasal egg tart tu ke or macau? kita nampak contest macau kat nuffnang, kut la SN masuk contest tu.. blh gi macua free.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itu la..konpius suma benda nk crita jadik gitu ler kehkeh..

      ala nad main2 ja nk p macau tu..klu free pun mak ayah kita susah sikit..byk nak kena jawab nanti..

      Delete
    2. ker nak citer pasal aku?? eh? hahahaa...so ke mergong ke kita weekend ni?? wefie ngan portuguse eggtart..(eh betoi ka aku spelling portuguse tu?) -Tahir

      Delete
    3. biasa la aku dpt komisen promote ang kat sini wakakaka..nak buat camna xleh p jepun kita p johor..xleh p macau kita p mergong jalah hahahaa..spelling tu entah aku main redah ja kikiki

      Delete
  2. hahahhaha.. masa saya gi Macau, langsung tak teringin nak makan egg tart sebab masuk kedai tu memang kedai portugese tapi penuh dengan makanan dan minuman yang di was wasi... akhirnya saya cuma minum air kosong dan makan lobster jer... orang lain sedap jer makan.. wkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya ka?hahaha klu gitu kansel..xmo pi macau sbb nk makan egg tart..nampaknya egg tart tesco mergong jugak la jadik pilihan...ekekekekkee

      Delete
  3. sedapnya egg tartttttt...tapi,adekah egg tart berbeza-beza mengikut namanya?bese duk panggil egg tart je, xtau pulak ade portuguese egg tart..mihmih
    macam murahhhh je macau tu. tapi telan liur je lah kalau org takde pendapatan ni. ahahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan??yg egg tart biasa tu mcm cheese tart..acuan bawah tu lain..tapi portugis punya guna puff pastri sbb tu crunchy jer bila gigit klu tak silap ler hahahaa...yg keja pun telan air liur jugak tgk acik oii ekekkeekke

      Delete
  4. nampak portuguese egg tart ni rasa nak makan lak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sedap kan??jom p macau !! Wakkaa

      Delete