Sunday, November 23, 2014

penderaan mental

penderaan mental..aku saja tweet sebenarnya..takdak menda pun.tapi sbb ada orang tu nak tau jugak-jugak kenapa mental aku didera, aku belanja lah cerita ni satu hahaha...ready nak baca??ekekekeke

aku ada enam adik beradik. dua kakak, dua abang dan sorang adik lelaki..abang dengan kakak suma dah kawen. sbb tu anak buah aku ada 12 orang ...banyak kan??cuba kira budget duit raya aku tiap2 tahun??hahaha..

pendek cerita sekarang ni yang tak kawen tinggal aku dengan adik aku jalah..nak dipendekkan cerita lagi adik aku nak kawen bulan depan..aku ok ja dia nak kawen even aku rasa mcm sayang jugak sbb mudanya  nak kawen wakakakaka..

tapi dah jodoh dia sampai aku restu jalah even dia langkah bendul pun. habis nak tgu aku kawen baru dia nak kawen???jenuh la tgu mamat yg tersangkut traffic light tu muncul hahahaa..seriously aku ok even aku tau aku akan menjadik mangsa pertanyaaan soalan-soalan yang aku tak perlu senaraikan kat sini..faham-faham sendirik jalah heh...

masalahnya sekarang ni aku sorang ja yg kerja tak jauh dari rumah..orang lain suma duduk jauh-jauh termasuk lah adik aku..ni yg aku rasa terdera sangat mentalnya neh..orang lain nak kawen asal aku yg buat-buat sibuk??

ingat lagi aku cerita pasal aku ni dah berapa kali jejak butik pengantin teman kawan-kawan nak kawen???itu teman ok lagi la..tapi adik aku lagi sadis baq ang. dia main sesedap oren dia ja wasap aku.."tolong p bayaq sat duit baju pengantin kat butik..duit dah bank in, tak sempat nak balik la.."

woiihhhhhhhh apa ni??bila masa pulak dia tempah dekat butik tu??dah la butik pengantin tu owner dia kawan sekelas aku masa sekolah rendah. asal tak pi butik lain??arghh stress..tapi memikirkan dia nak kawen aku redah jugak la..

masa aku masuk butik tu aku mcm tak sabar nak balik update entry tajuk aku datang lagi hahaha.dan seperti diagak aku diasak dengan soalan yg aku tak dak jawapan..habis ingat aku nak tgu situ lama-lama??sepantas kilat aku byr, cari alasan ada hal lain dan  terus blah muhahaaha..

itu satu, lama dah ..terbaru aku balik keja kemarin aku nampak kotak tepi almari tv..aku dah agak dah apadia tu..bila p tengok dekat sah,kompom weh!! kotak tulis 700 keping kad kenduri beserta sampul yg belum disi..dan tak lama lepas tu ada satu wasap masuk "tolong isi kad dalam sampul sat"so mlm tu aku keja part time isi kad dlm sampul..mujur 500 ja lagi 200 adik aku dah ambik siap2 utk dia..




dah siap isi sampul tetiba tengah keja ni dapat pulak satu wasap..panjang wasap dia kali ni..dia kata satgi balik keja tolong ambik contact number homestay tepi jln depan  kedai nasik arab tu..hahaahha aku rasa mcm entah nak cakap pun tak tau dah..

tapi aku buat..balik keja bila dekat homestay tu aku bagi signal berenti tepi jalan..gigihh kan..aku ambik gambar banner yg tulis senarai no phone homestay tu sbb aku malas nk taip kikiki..sampai rumah bila aku belek gambar tu aku nampak lorrr ada page fb kot..bila aku google kuar sebijik no phone yg aku tangkap gambar tadi..aihh la..

lagi dekat nak kenduri lagi buat2 sibuk la aku..bunyik mcm merungut kan??tapi aku excited sebenarnya..seronok nak kenduri even aku tau aku kena sedia perisai baik punya di hari bahagia adik aku nanti tuh..maybe aku patut jawab "klu la laki buleh beli bungkus ikat tepi makcik oiii" wakakkaka..tapi seriously aku ok dun wori :)





p/s : alang-alang dah belanja cerita ni...jemput la ke kenduri mohd fareezie tu hehehe..


Wednesday, November 12, 2014

oishi


budak-budak kolej aku duk sebut oishi, oishi..pengaruh iklan green tea kat tv tu. kebetulan pulak kedai makan sebelah kolej aku duk jual ayaq tu, pakat duk beli minum..siap promosi kat aku..tak tahan aku pun bagi duit kat budak-budak tu suruh pi beli..


hahahaha dasar tak tahan godaan camtu la..dua hari berturut-turut aku suruh budak-budak tu pi beli...klu dah dua ari beli berturut-turut tu maksudnya apa??sedap la tu wakakaka..masuk hari ke tiga budak-budak tu tak menayang dah ayaq tu..agaknya takut aku suruh pi beli lagi kot kan???sesuatu sangat hmmmmm..


weekend, aku kuar pi supermarket. aku mmg dah mcm makcik-makcik sekarang ni..suka pi supermarket beli barang dapur. paling best bahagian sayur..seronok tengok sayur segar-segar gituuuu..ayat klu tak melebih-melebih bukan aku la kan??ok enough drama!!


bila lalu dekat bahagian peti ais, aku ternampak promosi ayaq oishi tu dari tiga hengget tinggal singgit lebih. tunggu lagi??? 5 botol aku borong..nah hambik hang..tamak benar hahaha..motippp beli sampai lima...aku nk buat kenduri kat budak-budak tu sebenarnya..saja mood baik kehkeh..


perisa ini ja yg tinggal..



p/s : ok pasal ayaq pun aku update..teruk sangat dah busan wakakkaka