Sunday, November 23, 2014

penderaan mental

penderaan mental..aku saja tweet sebenarnya..takdak menda pun.tapi sbb ada orang tu nak tau jugak-jugak kenapa mental aku didera, aku belanja lah cerita ni satu hahaha...ready nak baca??ekekekeke

aku ada enam adik beradik. dua kakak, dua abang dan sorang adik lelaki..abang dengan kakak suma dah kawen. sbb tu anak buah aku ada 12 orang ...banyak kan??cuba kira budget duit raya aku tiap2 tahun??hahaha..

pendek cerita sekarang ni yang tak kawen tinggal aku dengan adik aku jalah..nak dipendekkan cerita lagi adik aku nak kawen bulan depan..aku ok ja dia nak kawen even aku rasa mcm sayang jugak sbb mudanya  nak kawen wakakakaka..

tapi dah jodoh dia sampai aku restu jalah even dia langkah bendul pun. habis nak tgu aku kawen baru dia nak kawen???jenuh la tgu mamat yg tersangkut traffic light tu muncul hahahaa..seriously aku ok even aku tau aku akan menjadik mangsa pertanyaaan soalan-soalan yang aku tak perlu senaraikan kat sini..faham-faham sendirik jalah heh...

masalahnya sekarang ni aku sorang ja yg kerja tak jauh dari rumah..orang lain suma duduk jauh-jauh termasuk lah adik aku..ni yg aku rasa terdera sangat mentalnya neh..orang lain nak kawen asal aku yg buat-buat sibuk??

ingat lagi aku cerita pasal aku ni dah berapa kali jejak butik pengantin teman kawan-kawan nak kawen???itu teman ok lagi la..tapi adik aku lagi sadis baq ang. dia main sesedap oren dia ja wasap aku.."tolong p bayaq sat duit baju pengantin kat butik..duit dah bank in, tak sempat nak balik la.."

woiihhhhhhhh apa ni??bila masa pulak dia tempah dekat butik tu??dah la butik pengantin tu owner dia kawan sekelas aku masa sekolah rendah. asal tak pi butik lain??arghh stress..tapi memikirkan dia nak kawen aku redah jugak la..

masa aku masuk butik tu aku mcm tak sabar nak balik update entry tajuk aku datang lagi hahaha.dan seperti diagak aku diasak dengan soalan yg aku tak dak jawapan..habis ingat aku nak tgu situ lama-lama??sepantas kilat aku byr, cari alasan ada hal lain dan  terus blah muhahaaha..

itu satu, lama dah ..terbaru aku balik keja kemarin aku nampak kotak tepi almari tv..aku dah agak dah apadia tu..bila p tengok dekat sah,kompom weh!! kotak tulis 700 keping kad kenduri beserta sampul yg belum disi..dan tak lama lepas tu ada satu wasap masuk "tolong isi kad dalam sampul sat"so mlm tu aku keja part time isi kad dlm sampul..mujur 500 ja lagi 200 adik aku dah ambik siap2 utk dia..




dah siap isi sampul tetiba tengah keja ni dapat pulak satu wasap..panjang wasap dia kali ni..dia kata satgi balik keja tolong ambik contact number homestay tepi jln depan  kedai nasik arab tu..hahaahha aku rasa mcm entah nak cakap pun tak tau dah..

tapi aku buat..balik keja bila dekat homestay tu aku bagi signal berenti tepi jalan..gigihh kan..aku ambik gambar banner yg tulis senarai no phone homestay tu sbb aku malas nk taip kikiki..sampai rumah bila aku belek gambar tu aku nampak lorrr ada page fb kot..bila aku google kuar sebijik no phone yg aku tangkap gambar tadi..aihh la..

lagi dekat nak kenduri lagi buat2 sibuk la aku..bunyik mcm merungut kan??tapi aku excited sebenarnya..seronok nak kenduri even aku tau aku kena sedia perisai baik punya di hari bahagia adik aku nanti tuh..maybe aku patut jawab "klu la laki buleh beli bungkus ikat tepi makcik oiii" wakakkaka..tapi seriously aku ok dun wori :)





p/s : alang-alang dah belanja cerita ni...jemput la ke kenduri mohd fareezie tu hehehe..


12 comments:

  1. adik lelaki memang stended la kakak kena urus.. dah kira nasib baik tak bagi selepuk suruh buat semua.. hihihi.. bunga telur tak masuk dalam pakej ka? kihkih.. ni nad nak balik kenduri kg cousin yg lg muda dari nad weekend ni pun dah rasa sebal dada ni.. huwaaaa.. kuatkan mental ye SN. insha ALLAH, mana tau jumpa jodoh masa majlis kawen tu nanti.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga telor pun masuk list jugak..siap mintak tambah buat lebih..main oder aja dia hahaa...mental dah diperkuatkan dekat setahun dah ni..cuma tinggal ari langsung ja kekekekeke..jodoh??erkkk no komen kuikui

      Delete
  2. aku mengerti perasaan mu iteww..hectic oii..dah la penat tambah pulak nak menepis soklan2 cepumas..letih oii..cuma mampu senyum ja..ate nak kena lempang ngan mak aku kalo menjawab..anak dara haruslah sopan..hiks..actually aku terfikir jugak..berdosakah being a single lady? jgn push boleh? (eh kenapa aku emo?) hahah...anyway aku suka komen Nad yang last tu..mana tau buleh makan nasik minyak lagi taun depan..gud luck dear!! hahah..(dah kenapa komen aku panjang nauu ni dah buleh update entry kalo cenggini) k bai!! -Tahirah

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk? aku nak bagi link yg best ni..ntah cmner terjumpak pulak..x sengaja ok..http://thevocket.com/jawapan-balas-bila-nak-kahwin/
      tapi serius lawak baq hang!! ada berani nak cuba?? (kenapa aku pulun sgt harini?)-Tahirah

      Delete
    2. hahahaha aku teruja tgk hg pulun arini..aku gelak baca jawapan tu..tapi aku prefer diam ja...aku rasa ada dua sbb kenapa ang pulun arini..1st ang tak bz 2nd ang pernah rasa stress kes adik kawen dulu neh hahahaaa..tapi kita kan spesis cool ya dak???:)

      Delete
    3. hahha...2nd reason tu yg betul..tapi stress sehari jer uolss..dah namanya spesies malaih pikiaq kan..

      Delete
    4. Tahir, doa banyak2.. kalau SN sudi jemput Nad, tahun depan blh la kita bersua muka di majlis kawen SN.. dia kan pemalu, kut la malu nak jemput nad gi majlis dia.. :)

      Delete
    5. hahaha..giler x jemput g majlis kawen dia?? ni silap haribulan dia terus x reply sbb malu bc komen kita..kata pemalu kan!!

      Delete
    6. Klu benar mamat sangkut trafic lite tu wujud mesti la jemput..giler statement habis hilang malu wkakkaakaa..

      Delete
    7. OMG!OMG!OMG! giler kentang habis r statement..kelu lidah! hahahah..

      Delete
  3. hahahahaha!!!
    beli laki ikat tepi!! kasi manis lebih satu!! kompem dapat pinggan melayang dari bonda..lalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaa nak tgk pinggan bonda melayang sila la makcik2 tya ye..anakanda nak jwb beli bungkus ikat tepi ni kuikui

      Delete