Sunday, December 21, 2014

entry ni tajuk dia gila!!

aku baru saja lari dari grup wasap yg ahli-ahlinya cuma kami bertiga..bertiga tu termasuk aku dengan kak2 aku..aku lari sbb aku rasa depa gila!!hahahaaha..depa gila weh..serious gila..


tau asal aku cakap depa gila?kenduri adik aku dah setel last week.tak perlu lah aku mention lauk pauk yang buat tahir nyesal tak mai makan wakakaka..dan maaf nad tiada scene bertemu jodoh ala drama melayu waktu kenduri tu ye haahhaaa..


goodies yg aku berhempas pulas isi dengan anak2 buah aku ~


so apa yg gila??depa duk bincang next kenduri...yes next kenduri!!jgn tanya kenduri sapa??sapa lagi yang tinggal ??aku la tu..bila aku senyap tak reply depa jerit pizah lari!!!hahahaa..mau tak lari tak beragak plan..siap cakap tak berapa hari dah tahun depan..kena kompom date takut clash dgn jiran sebelah..

agak-agak la weh..aku nak kawen dengan sapa??nak beli bungkus ikat tepi pun tak tau kat mana jual, yg depa dah plan nk kira berapa kawah nasik..tak ke gila namanya tu??siap pk lepas ni nk buat kioks apa pulak..tak nak dah mee ngn k.teow mcm adik aku punya kenduri. haru!!

siap nak tambah budget utk kuih bagai...tema baju pun dah siap bayang..hijau katanya.. pengsan!!!..even aku rasa depa tak serious and saja nak main2 kan aku tapi aku tetap rasa depa gila!!..so dari depa melarat  dan aku betul2 pengsan baik aku blah dari perbicangan merapu itu fuhh ~

jujurya dihari kenduri aku tak banyak pun terima soalan bila..hahaha ada teknik jugak..aku buat2 sibuk dan jauhkan diri dari sanak saudara..depa kumpul dalam rumah aku buat2 sibuk bisnes aiskrim msia kat luaq..ada la 3-4 soalan tu tapi aku tepis dgn senyuman ayu and cakap takdak sapa nak kat kita..apapun aiskrim msia aku laku ok haha..


nak jugak tunjuk gambar aiskrim kuikui

cuma berbanding soalan bila, aku banyak dengar ayat next kenduri..suma cakap ok lepas ni tunggu fizah pulak..ada sorang lagi nak makan kenduri bla bla bla..suka sangat la tu nak makan free..wah gituuu ayat kahkah..hmm ikut la nak tgu kenduri aku..aku sendirik pun tak tau bila kuang2...aku dh cakap aku ok kan?? heh..

12 comments:

  1. aku pun excited la nak tunggu next kenduri..nak balas dendam makan sedap!! tapi..kak2 hang memang over naaauuuu tau..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak balas dendam la sangat..sampai ari kenduri msg aku tak leh pi la..wakakkaka...hang jgn nak over sama naik ngn kak2 aku naa..stress gaya gary!!

      Delete
    2. kalo kenduri hang..aku guling2 by hook or by crook nak p jugak!! nak request wantan noodles la satu!! wakakak..

      Delete
    3. tudiaaa ketagih dah wantan noodles hahaa..next week jom seround lagi..oh cinderella miss u!!

      Delete
  2. sedappppnyaaaa eskrem mesiaaaa..

    haha, xda ke jumpa jodoh kat majlis tu? hishh, kalau x soalan yg kat bawah which is next kenduri tu bila dah blh ada jawapan.. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tgu la nad..silap2 kenduri nad dulu..errr nad bila??wah gituu soalan

      Delete
  3. haah... selalu jugak dapat soklan berbau camtu dulu...
    alaaa.. jodoh tu kalau Allah dah tentukan.. mesti ada punyalaa... kan kan kan..^^

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Aujinz nk join group wasap my sisters jugak ka?? Hahhaa

      Delete
  5. Aku paling berkenan jawapan ikat tepi tu. Hahahahaaa Silap tak jawab jawab cenggitu masa orang sibuk tanya2 masa kenduri kak atie dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xyah la had..ko dah beli siap ikat penuh dah pun hahahaaa...

      Delete