Saturday, January 3, 2015

tak tau nak letak tajuk apa

ada orang mintak aku belanja entry baru. suka sangat la tu baca entry aku kan??hahahahaa. intro dah buat sengal dgn orang. oh ya hepi new year suma!!especially yang lahir tahun lembu hehehe..

so kita nak merapu apa dulu??tak kisah la tahun berapa pun tapi blog ni mmg tujuannya merapu dan mmg tak la nak ada entry bersifat ilmiah. drama ni orang tak layan eh? aku dah try cari gambar poster lain tapi yang ini jugak kuarnya..




entry ni silap2 mmg aku kena bahan. kat opis aku, kaki2 drama melayu mmg tak minat drama bila hati berbicara. tak best katanya. aku , sebagai bukan kaki tengok drama melayu plak rasa eh buleh tahan ja hahahaa...

aku tak tengok suma episode. klu tengok pun tak cukup sejam.. tapi dekat-dekat nak habis tu aku follow jugak lah..aku rasa drama ni ok klu, klu orang abaikan part slow selain bukan jenis yang nak tengok hero macho, romantik dan nak nampak sweetttttttt sampai habis ekekekeke..

layan ja aku tengok si emir tu buli tania. bekenan tapi tak mau cakap..mcm-mcm dia buat nak bagi tania suka kat dia tapi benda-benda tu mmg tak sweet la dan menyakitkan hati. agak-agak tania nak suka kat dia balik??baik lagi dia suka pada bad..

bad dalam drama ni spesis baik sangat. suka tania tapi dia tau, dia tak kan menang dengan emir. so dia mengaku kalah awal-awal. nak menang camna dengan si emir tu??perangai emir mmg nak menang sentiasa. lagipun emir bukan setakat kawan baik dia tapi bos kot..itu yang dia ikut ja apa emir suruh buat...

tania aku tak faham dia suka sapa. ada masa aku rasa dia suka bad tapi tak nampak pun dia suka emir. dan biasa la drama melayu,  heroin nah hang kemain ramai peminat. tapi lepas dia kawen dengan emir nampak la dia mencuba utk  jadik isteri emir. tapi perangai emir buat dia konpius dan was-was betul ke emir suka dia..gituuuuuuuuu aku review hahaaha. apapun dalam banyak-banyak watak aku suka watak nadia. tegas tapi comel..

sebenarnya bila aku tengok perangai emir dalam drama ni aku teringat perangai student kolej aku..nama pun nak sama.sebijik perangai..asyik nak menang, cara bercakap pun sama..sesedap mulut dia ja nak kuar ayat dan kawan dia plak ibarat bad.

budak dua orang ni selalu bergaduh dekat library dan selalunya kawan dia akan beralah. bezanya emir versi kolej aku hensem banyak dari emir dlm drama hahahaha..sampai pernah la sekali aku cakap kat dia, tak nak masuk hero remaja??wakakaka.pandai la nak merosakkan budak tu..dia pun dah final sem, pasni takdak dah la emir qasha versi kolej aku  haha..


 p/s : jgn suruh aku review drama ganti hati bila berbicara..not my type klu 24jam nak sweet2 kuikui


6 comments:

  1. rare la hang layan drama sekarang..hahah..tapi si tania tu berlakon cam kaku jer..aku suka nadia jugak..comeii..hahah..(eh? layan jugak..wakakak)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi rare bila aku dah cemuih tgk RM dan lain2 dari show dari korea hahaha.faktor tahun lembu 2015 kah??yep dia sangat kaku..ada certain dialog mcm membaca dari bercakap..hamboih sambung kritik kat komen hahahaaa...haiippp tengok jugek rupanyerrr ...kikiki

      Delete
    2. hahah..kan?? faktor usiakah? oh No!!

      Delete
  2. Halaaaaaaaaaaaaaaaa aku baru je nak mintak kim salam kat emir kolej ko. dah grade dah ke dia? ;))) Okay aku tak nonton langsung citer ni. So aku baca review ko je and what i can say is : citer melayuuuuuuuuuuuuuuuu sangat. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaaha xyah la kim salam had..budak sangat perangai emir kolej aku ni

      Delete