Monday, May 25, 2015

hati kau keras


one fine day
novel cinta yang nak mendidik
tak lagho bercinta 24 jam 

hamboih intro serious sangat
tapi jujurnya  susah kot aku nak habiskan baca






sampai satu tahap ok aku tak leh hadap dah 
lepas tu aku google
baca review
eh ramai yg suka novel ni rupanya


so aku sambung baca
tapi tetap aku tak leh hadam 
klu tak sbb aku takdak keja nk buat mmg aku dah stop baca
errr aku skip dekat2 nak habis tu heh


maybe betul one fine day ni best
cuma masalahnya
"hati kau keras fizah!!"


orang lain rasa sedih bila heroin suruh hero balik Pakistan kawen dengan pilihan keluarga. rasa suspen bila hero jumpa bakal isteri mintak kansel kawen sbb heroin tengah  tunggu kat Australia. rasa hepi setelah pelbagai dugaaan, akhirnya hero dan heroin bersatu dan hidup bahagia..ayat tak menahan bersatu  gitu hahaha


aku???
haha nak aku ulang dialog tadi??
rasa tu tak sampai agaknya..sori ~


tapi at least cara hero dan heroin bertemu tu aku suka
nampak?? tak la keras sangat pun wakakaka
kbai :)



p/s : nak tau apa yg bagus pasal one fine day ni kena la baca sendirik. lain org lain la penerimaanya ..ya dak?? :)


4 comments:

  1. ehem..aku pon susah nak feeling sedih kalo cerita cinta ni..kalo cerita family..mak ai..meleleh jugak la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku ok cerita cinta pun tapi one fine day entahh xrasa apa pun baca....

      Delete
  2. Ni la citer yang ko cakap kat aku ritu kan. Aku ada satu soalan je. Macamana depa jumpa eh??

    p/s: Tak rasa nak pinjamkan novel tu kat aku ke? Novel aku yg betimbun ni pun tak habis baca lagi ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. jumpa??haahahaha jumpa kat taman..mamat tu perati pempuan heroin tu dari jauh..lama2 tegur lepas tu kawan..lepas kawan jatuh cinta..dh tu tetiba hero kena paksa kawen..heroin mengalah pasrah..hero berani jumpa bakal tunang mintak kansel..then tadddaaa hepi ending..ohhhhhhh suwittt hahaaha...

      Delete