Sunday, November 8, 2015

Potong, buang dan jahit

Hi ;)

Malam ni macam biasa aku bosan lagi 
Esok isnin tapi sebab semangat 1 malaysia aku cuti
Yalah selasa dah deepavali kot
Alang-alang biar cuti terus
Hati senang, minyak keta pun jimat wakakaka


Minggu lepas aku ada minor surgery
Lidah aku kena belah sikit
Dah belah mesti la kena jahit
Pastu yang kena potong tu doctor rendam dlm botol kecik
Hantar lab ~


Dah kenapa lidah kena jahitnya?
Entah la..aku pun tak faham
Klu dr. gee baca entry ni maybe dia boleh explain
Cuma yg aku tau puncanya ulser


Then ulser tu tak hilang lepas 2 minggu
Ulser tu macam luka dan bengkak
Or bahasa ngerinya mcm tekoyak heh
Jumpa dentist, dia lagi risau dari aku
Terus buat surat suruh pergi hospital
Dapat la mc 4 hari.


meja selerak dengan gengigel jalah 



Campur weekend suma seminggu jugak la aku cuti
Seminggu jugak la aku susah nak makan
Sangkut benang susah nak kunyah
Sudahnya berat aku turun 2 kilo


Tu kisah minggu lepas.
This week aku rasa dah naik balik 2 kilo haha
Ada dua reaksi bila aku cakap lidah aku kena jahit
satu, suma mcm erkkkkk ngeriiii
dua, gelak sbb tak pernah dengar lidah kena jahit


Sakit ke tak??
aku cool sampai la bius tu hilang
Then baru  la terasa sakitnya
Tapi first day jalah..
lepas  tu tak sakit  dah..
Cuma seriau dengan benang so susah nak makan
Aku cuma makan benda lembut


Doktor pesan makan strawberry dan kiwi banyak2 lepas ni
Aku tak gemar kiwi sangat tapi strawberry aku ok
Sebab tu aku borong suma benda yang ada unsur – unsur strawberry wakakaka



gigih la kan hahaha



Lepas buang benang aku kembali makan sedap – sedap
Sebab tu aku cakap 2 kilo yang hilang tu dah kembali dengan senangnya


Masa buang benang doktor cakap ulser aku biasa.
Takdak unsur-unsur bahaya.
Cuma kemungkinan nak jadi balik tu ada
Kalau jadi balik prosedur sama la..
Potong, buang dan jahit
Aku senyum tapi dalam hati aku cakap
Macam tak  la  kan nk buat lagi hahahaha

k, tu  ja nak cerita..
so goodnight and happy deepavali 
selamat bercuti jugak :)