Thursday, December 17, 2015

realiti vs drama


realiti vs drama 

drama 

maid keja dengan tuan rumah
bujang, kacak dan kaya
acah-acah garang 
suka membuli
sebenarnya dah jatuh hati dengan maid sendiri

maid pulak
acah - acah benci tuan rumah
konon tuan rumah tu kerek
mentang-mentang la kaya
tapi dalam hati  
 suka jugak dengan tuan rumah
tapi sedar diri tu orang gaji ja

sekali tuan rumah ajak kawen
tunggu lagi??
yes laju-laju hahahaha


realiti?

entah aku takdak maid
tapi kawan aku ada maid
dan hari - hari dia berleter kat maid dia

bukan sengaja dia nak berleter tapi banyak sangat problem
lipat kain macam tak lipat
kemas rumah macam tak berkemas


masak???
maid dia tak perlu masak
dia tak pernah suruh masak
dia akan masak sendiri
 maid tu  kena kemas rumah sahaja


aku nak cerita apa sebenarnya ni?
yes kisah  tuan rumah jatuh cinta dengan maid 
memang drama sangat
jangan duk korea sangat lah 
sebab realitinya tak seindah drama
klu seindah drama, 
 dah lama aku apply jadi maid even aku tak pandai lipat kain wakakka





entry ni khas buat kawan aku 
sbb dia reject mentah-mentah permohonan aku nak jadi maid dia..
tolong la, kata bff...
penat dah ni dengan keja sekarang hahaha


k sudah merapu 
bai :)



Wednesday, December 9, 2015

pakar



saja update sebab nak habaq yang buku pakar ni best. 


kalau masalah berlanjutan,

 sila berjumpa dengan pakar..

tapi apa jadi bila pakar tu sendiri bermasalah?? 



ada dua pakar. 

satu pakar pencuri jodoh

lagi satu pakar sakit hati

gaya bahasa rilek - rilek ja

takdak ayat manis sampai kena potong kaki sebab terlebih gula

sekadar memetik ayat- ayat kat twitter bila drama melayu romantik trending 

wakakakka..


tapi mampu buat hati tersentak bila baca


gituuuu ayat 


hahaha ok itu saja


sebenarnya aku penat hadap laptop buat keja

kalau dah sampai bawak balik rumah

tu maksudnya apa??

yep keja banyak la tu 


nite :)