Thursday, December 17, 2015

realiti vs drama


realiti vs drama 

drama 

maid keja dengan tuan rumah
bujang, kacak dan kaya
acah-acah garang 
suka membuli
sebenarnya dah jatuh hati dengan maid sendiri

maid pulak
acah - acah benci tuan rumah
konon tuan rumah tu kerek
mentang-mentang la kaya
tapi dalam hati  
 suka jugak dengan tuan rumah
tapi sedar diri tu orang gaji ja

sekali tuan rumah ajak kawen
tunggu lagi??
yes laju-laju hahahaha


realiti?

entah aku takdak maid
tapi kawan aku ada maid
dan hari - hari dia berleter kat maid dia

bukan sengaja dia nak berleter tapi banyak sangat problem
lipat kain macam tak lipat
kemas rumah macam tak berkemas


masak???
maid dia tak perlu masak
dia tak pernah suruh masak
dia akan masak sendiri
 maid tu  kena kemas rumah sahaja


aku nak cerita apa sebenarnya ni?
yes kisah  tuan rumah jatuh cinta dengan maid 
memang drama sangat
jangan duk korea sangat lah 
sebab realitinya tak seindah drama
klu seindah drama, 
 dah lama aku apply jadi maid even aku tak pandai lipat kain wakakka





entry ni khas buat kawan aku 
sbb dia reject mentah-mentah permohonan aku nak jadi maid dia..
tolong la, kata bff...
penat dah ni dengan keja sekarang hahaha


k sudah merapu 
bai :)



5 comments:

  1. Sebab aku malas lipat baju.
    Tp aku cerewet dgn lipatan baju aku.
    Masalahnya bila ko plak tak reti lipat baju.
    So sangat tak membantu.
    Cane aku nak hire ko jd maid aku?
    Hahahahaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu ko la paling rajin lipat baju..sampai roomate punya pun ko tolong lipat hahaaha..syok gak klu uda baca ni part ni..manusia buleh berubah had..buleh belajar wakakkaka..ala penyakut banyak.sangkut jalah kikiki

      Delete
  2. Amiklah ankel jadik maid stickynote... Ankel redha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kot mana stickynote nak pakai maid ankel oiii..
      epalejau yang ada maid kisahnya ...byk sgt main fb gini la jadiknya hahahaha

      Delete
    2. Kan da ckp ankel redha.. Semua ankel buat, siap potong rumput.. Waima masak sekalipun... Tapi menu begedil je lah.. Hari2.. Setiap hari.. 365 hari setahun...

      Delete