Wednesday, September 7, 2016

apa salah itik?


orang dengar itik ja mesti terbayang 
satu : itik gantung
dua : itik guna muncung mulut dia menyudu 
err betul ka istilah tu?? hahaaha
atau tiga : bagai itik pulang petang

pernah tak terpikir anak itik sangat comel sebenarnya??
masa dia kecik la..bila dia dah dewasa ermmmmmm




so apa kes pulak tetiba itik??
sebab orang bila dengar itik mesti tak lalu nak makan
ada la yang suka tapi peratus yang suka tu aku rasa sikit
betulkan kalau aku salah..


aku sendiri tak ingat berapa kali aku makan itik
bukan sebab tak lalu, tapi itik weh..
aku tak jumpa daging itik jual kat pasar macam orang jual ayam...
tak untung kot kan or kat kedah ni memamg tak jual daging itik


kisahnya entah bila aku tengok food wars kat channel makanan astro
ada satu episode tu dua kedai makan kat indonesia lawan itik sapa lagi sedap
nama makanan itu bebek sambal ijo 
 nampak sedap la pulak  wakakakaka




masa tu terpikir macam nak cuba
cuma tak la sampai nak terbang sampai ke indon cari bebek sambal ijo
macam aku merapu ajak kawan2 pi macau sebab nak makan egg tart hahahahaa


tapi baru-baru ni ada member ajak pi jogjakarta 
masa tu terbayang bebek sambal ijo 
tapi iman kuat , tak beli tiket heh


jadi berbalik pada itik sambal hijau tu
bila aku cerita pasal teringin nak try makan
semua buat muka tak lalu
tak lalu sebab itik
seriously people
apa salah itik??
hahahhaa

#itiktaksalah
#janganracistpadaitik


4 comments:

  1. Suddenly itik jadik famous kan..hahha..nampak tak? setiap kali hang teringin nak makan makanan oversea teruih ada org offer tiket murah..permainan sangat kehidupan ni..baidewei aku makan itik tau..just in case kalo hang nak masak boleh roger aku..kbai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak masak xdak hal..yg ada hal adalah itik..mana nk jumpa itik?? hahahhaa...

      Delete
    2. ada je daging itik tu jual kat tesco atau mana2 mall kat sana. hahaha. takde alasan tak jumpa itik, jgn ko cari itik idup kat mana2 tasik dahlaa.

      Delete
    3. hahahaa ye ke?? nanti klu aku bejaya buat bebek ijo ni aku wasep ko...

      Delete