Friday, August 18, 2017

adiwiraku


pernah tengok Adiwiraku?
Movie pasal true story
kisah Teacher Cheryl 
dan students SMK Pinang Tunggal 




masa filem ni tengah tayang  dulu aku pernah rasa nak tengok
sebab fafau kecoh dan fazleena cakap filem ni bagus
tapi sebab aku bukan kaki wayang niat tu berlalu cengitu je lah heh


tapi kemarin opismate mintak aku tolong tengok
then buat soalan-soalan untuk task students activity hari ni
biasa la new students, awal - awal ni kita bagi happy dulu
layan movie tapi movie-movie ilmiah camni la muhahaha


lepas tengok, ini pendapat aku 
filem-filem camni memang susah nak buat orang masuk panggung
even sebenarnya inila cerita pasal realiti hidup kita
tak jumpa kisah orang koperat bisnes juta-juta weh
or drama trend sekarang yang komen mesti keluar gambar semut 
sebab gula tumpah ;P
eh tau, nampak sangat stalk IG wakakaka


tapi yang jumpa adalah kisah 
budak-budak sekolah kampung di kedah 
yang cakap kedah pekat baq hang
yang tak suka english
yang tak minat english
yang family bukan orang senang


bukan orang senang maksudnya kat sini sangat susah
tahap mana susah tu sila la tengok
kalau tak tumpah ayaq mata cukup la kalau bergenang ayaq mata
sebab ni adalah kisah benar
2017 tapi masih ada yang tak cukup makan
tapi masih jumpa jalan untuk ke sekolah 


itu belum masuk semangat Teacher Cheryl dan Teacher Constant
mengajar untuk sukakan English 
dan masuk pertandingan choral speaking
ko mampu? aku pun tak mampu hahahaha
tapi budak-budak tu mampu buat 
tapi miracle la kalau dapat juara 
nombor 5 dari 25 sekolah 
itu adalah pencapaian!!
kalau bukan kisah benar kompom dah juara heh!


aku tak ingat semua watak tapi aku boleh senaraikan watak yang terkesan dihati

.alia dan kemboja.
aku taktau camna kalau aku kat tempat depa
matang sebelum usia. mana nak cari?


khairi alololo
si pemakai bateri ni semangat dia kuat
dia sakit jantung tapi nak juga masuk choral speaking
cikgu cheryl takut dia collapse ja ha 


iqbal
my favorite 
mungkin juga favorite ramai orang
ceria.rajin.comel
tapi dia pergi dulu 
~ Al-Fatihah ~


satu lagi pasal pinang tunggal 
aku pernah sampai sekali 
tapi reaksi aku masa tu macam aku orang kolompo
yang bukan duduk kedah 
macam tak pernah tengok bendang
kampung ni sangat cantik. 
pergi la waktu sawah menghijau
lawa dowh hahaha


Friday, August 4, 2017

sebenarnya aku suka


haiii
wah update lagi??
ahahahahaha 
mood apa kah


sebenarnya dah lama aku nak update
sebab sebenarnya aku suka menulis
menulis??bukan menaip??
ahahaaha dah lama tak sengal!! 


menulis kat blog lain
tak sama macam menulis kat instagram
cececece  ayat hohoho


tak sama macam kat twitter 
twitter 140 aksara ja pun 
nak menulis apanya
nak lepas geram pasal keja ok la situ 
sebab takdak sapa baca wakakakkakaa
or sekali sekala meroyan tengok drama melayu 
gara-gara pengaruh trending
ayat mengundang bahan ~


and of course la bukan kat facebook
sangat la tidak heh


jadi 
motif update ni tu jalah??
nak habaq kata suka menulis??
hahhaahahaha


camtu la kot
kbai :)